Nejste přihlášen/a.
Po garančce v servisu kde mi měnili motorový olej SW-40.C3 jsem si zkontroloval měrkou stav oleje a zjistil jsem, že olej je tmavé až černé barvy. Od poslední garančky kde mi také dávali nový olej jsem měl najeto 7000 km. Tak mám obavu zda mi tentokrát olej vyměnili za nový. Nevím jakou má mít tento nový olej barvu. Od servisu jsem na něj ujel 50 km. Děkuji za názor, zkušenost.
Existuju testery oleja.Su to pruzky kde sa z odmerky v motore nakape par kvapiek oleja.Viac najdete na oleje.cz.Na zaklade tej vzorky sa da zistit stav oleja.Nemam vsak referencie.Snazim sa olej menit doma.
Dříve se používal výplachový olej, ktgerý z motoru odstranil všechny zbytky po oleji starém. Jenže to byly 3-4 druhy olejů. Dnes jsou oleje kvalitní, je jich celá řada a tak se výplach nedělá. Tím pádem si nový olej do sebe "natáhne" veškeré zbytky po oleji starém i po oněch 50 km. Na závadu to ale není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.