Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorový olej

Od: zenosalute odpovědí: 10 změna:

Po garančce v servisu kde mi měnili motorový olej SW-40.C3 jsem si zkontroloval měrkou stav oleje a zjistil jsem, že olej je tmavé až černé barvy. Od poslední garančky kde mi také dávali nový olej jsem měl najeto 7000 km. Tak mám obavu zda mi tentokrát olej vyměnili za nový. Nevím jakou má mít tento nový olej barvu. Od servisu jsem na něj ujel 50 km. Děkuji za názor, zkušenost.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vždy tam něco zůstane,ale záleží na motoru.V benzínovém ještě při min.cca 2500km je ještě stejné barvy jako nový,kdežto u předkomorkových D a TD je již po pár kilácích černý!Osobně v motoru 1,8i16V v xantii s najetými cca dvěstěpadesáti tisíci je po 5000km téměř stejné barvy.

junkers*
hodnocení

0x

Já to měl taky hned po výměně černý. Servisák spolehlivej, určo tam dal novej olej. Ale jsou tam nějaký zbytky, v servise nemůžou čekat den, než vykape všechno do posledního deci. Nebo to vymejvat novým olejem.

Jedině by se to muselo změřit viskozimetrem, aby jsi měl jistotu.

danys*
hodnocení

0x
Ve vetšině lepších servisů se už olej vysává přes otvor měrky oleje a stareho oleje tam zůstane cca.malý panák
nevim co tim chces rict, ale urcite toho oleje nedostane z motoru vic nez pres vypustak. Je to asi cistejsi zpusob ale ne uplne zpolehlivy. Jinak co jsem si vsiml tak u benzinu vydrzi olej celkem dlouho cisty. U nafty je cerny skoro hned

olinlitomericko
hodnocení

0x

Pokud se motor nevypláchne vyplachovacím olejem a nevymění olej. filtr, tak tam vždycky něco zbyde ( cca. deci ). U starých aut určitě.

hodnocení

0x

Existuju testery oleja.Su to pruzky kde sa z odmerky v motore nakape par kvapiek oleja.Viac najdete na oleje.cz.Na zaklade tej vzorky sa da zistit stav oleja.Nemam vsak referencie.Snazim sa olej menit doma.

sos*
hodnocení

0x

Dříve se používal výplachový olej, ktgerý z motoru odstranil všechny zbytky po oleji starém. Jenže to byly 3-4 druhy olejů. Dnes jsou oleje kvalitní, je jich celá řada a tak se výplach nedělá. Tím pádem si nový olej do sebe "natáhne" veškeré zbytky po oleji starém i po oněch 50 km. Na závadu to ale není.

kratast*
Nektere znacky treba liquy moly vyrabi olej cerne barvy. Pak tezko urcit zda ho menili :)

jjj
hodnocení

0x

Jestli to byl nafták tak je to celkem normální.U benzináku ne.

trtr

Zdravím, tak po výměně to může být jen lehce tmavší, ale černé ne, jak u benzínu, tak nafty. To ovšem za předpokladu, že někdo nepoužívá ty super Long life oleje či nezapomněl na výměnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]