Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta-papírování

Od: pepik123 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer, chystám se kupovat auto. Už mám i jedno vybrané. Nikdy předtím jsem auto nekupoval. Chci se zeptat, jak to vlastně funguje? Auto bude od soukromé osoby. Lze si nějak ověřit bezplatně VIN?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pepíku, doporučil bych Vám po prohlídce vozu, zajet s prodejcem na stanici STK, nechat si udělat na své jméno normální technickou kontrolu, aby technici objevili závady, které by nevidíte, zkontrolovali vše důležité, koukli do databáze..

když něco najdou, můžete licitovat o ceně..nebo nekoupit.

Poté pak sepíšete smlouvu, zaplatíte, pojistíte a dojdete spolu na evidenci vozidel, kde vozidlo převedete na sebe.

Jelikož dle nového předpisu od roku 2015 se již podvádí při prodejích, toto je nejlepší postup pro Vás i prodejce.

mp*
hodnocení

0x

Dobré zkušenosti mám s firmou CEBIA, ale jen s novými auty, teď jsem na to zběžně koukal a mají tam nějaké ověřování VIN a dalších původů auta. Hlavně bych se koukal na další dokumenty ohledně auta. Já si sám speciálně schovávám všechny dokumenty od aut, a není to nějaký problém, při prodeji jsem vždy ve výhodě - všechny pravidelné prohlídky, opravy i bourání jsem si nafotil a doložil při prodeji a nevěřil byste, jak to množství dokumentů kupujícího uklidní, hlavně třeba nejméně 2 klíče od vozu a zabezpečení. Pokud nemá auto žádnou doložitelnou historii, tak je to sázka do loterie (ale i tam se dá vyhrát).

jirkamatapat*
hodnocení

0x

S prodejcem auta se domluv na termínu,kdy je otevřený příslušný úřad v místě prodejce.Vyžaduj kupní smlouvu s popisem všech zjevných závad.Po zkušební jízdě zajeďte na úřad,kde prodejce auto odhlásí,Ty ho přihlásíš na sebe, auto po předání dokladů včetně potvrzení o pov.ručení zaplatíš a odfrčíš domů.Doma na příslušném úřadě vykonáš evidenční kontrolu,zaplatíš ekodaň a necháš pojistit.Původní zelenou kartu odešleš původnímu majiteli.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 16. 03. 2015 12:57:21
Jiří, toto je minulost, takto již nelze převádět vozidla. JE TO ŠPATNÝ POSTUP.
tombrava

...Ty ho přihlásíš na sebe, auto po předání dokladů včetně potvrzení o pov.ručení zaplatíš a odfrčíš domů.Doma na příslušném úřadě vykonáš evidenční kontrolu,zaplatíš ekodaň...

máte v tom nějaký zmatek: už v okamžiku přihlašování "na sebe" musí mít v ruce protokol z evidenčky a případně platí eko podle emisní normy, a ne následně doma jak popisujete, jediné co by mohlo projít je zelená karta na původního majitele - sjedant třeba závazek nevypovězení pojistky původním majitelem do x dnů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]