Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis, 10-ti denní zakonná lhůta

Od: ondrejvichr odpovědí: 19 změna:

Dobry den ,predem se omlouvam že zakladam nove tema ,zřejmně se tohle tady už někdy řesilo ..Zajima mě prosim Vas jak je to s tou 10 denni zakonnou lhutou ,respektive jestliže překročim tuhle lhutu, zda je vzdy za tento prestupek bez milosti udelena nejaka sankce? Vim pravě, že mnoho lidi tuhle 10 ti denni lhutu ignorovala ,ale myslim že nekteri nakonec byly bez postihu. Ja jsem tu 10 ti denni lhutu už prave propasl ,a mam strach z mastne pokuty ,už jednou jsem prave platil za tohle ,ale to byla jina ,horši situace. Neudělí mi snad pokutu až zjisti ,že auto je v odhlašce od 1.6.2009 a ja tam prijdu nekdy koncem mesice? Jinak v odhlašce nefiguruje me jmeno ,ale budu ho přihlasovat na sebe, ale to nema stejne asi vliv. Předem dekuji za odpovedi ,S pozdravem.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

odpověď je jasná, hned po příchodu na úřad budete na místě nemilosrdně zastřelen...

ondrejvichr
hodnocení

taká ironie ,domnivam se, že bude zavyset nejspiš na tom jakou bude mit dotycny urednik zrovna naladu ,a jestli tento přestupek bude dal hlasit bo ne ,nemam pravdu?

celp*

Auto přihlašte a neřešte co by se hypoteticky mohlo stát kdyby...

ondrejvichr
hodnocení

ok ,no ja v techto vecech co se tyce administravity a aut vubec premyslim dost pesimysticky ;) ,snad tedy nebudu mit štesti na nejakeho toho urednicka no ;]

hodnocení

0x

Ondřeji, nic se nestane, normálně Vás odbaví a přepíšou vozidlo na Vás, pokud budete mít vše OK.

ondrejvichr
hodnocení

zdravim ,dobre ,věrim tedy že vše dopadne ok nakonec ,jen ješte doplnim že jak jsem byl na evidenčce tak tam to jaksi moc ok nedopadlo kvuli jinemu rozměru pneu,jak jsem tady kdysi uz zmioval, ale pak jsem se tam znovu ptal ,a pry by nemel byt problem to prihlasit ,že na to hledět ani nebudou nejak,tak to sem zvedavy,ale samozřejmně hned potom necham udelat zaznam o zmenach at to sedi

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

na oddělení přestupků je pár úředníků, mají dost práce s řešením vážných dopravních přestupků, řešit takové hlouposti jako nedodržení termínu hlášení změn nemá kdo, a není to ani ve veřejném zájmu šikanovat občany... úředník Vás možná na nedodržení termínu upozorní a poučí, pak Vaši žádost vyřídí...

vidíte to, jak jednoduché, úředníci jsou přeci lidi, a ne jak se někdo snaží z nich udělat nelidi.

Ondřeji,

já jsem 10-ti denní zákonnou lhůtu propásl o 12 let a až na trochu protažený obličej úřednice za přepážkou mi vozidlo normálně přihlásili a dokonce bez sankce...

nespokojenyurednik

chtěl jste napsat bez ekologické daně...

Ne,chtěl jsem napsat "bez sankce" .(za překročení zákonné lhůty.Nevím,jaká je její výše,nicméně mi jí "vyhrožovali").Ekologická daň by se ani neplatila,jelikož převod byl zahájen před 1.1.2009...

iguka

Pokud já vím, tak podle zákona, se do 10 dní musí nahlásit změny v registru,což je učiněno tím, že je proveden tzv. polopřevod. Tím dávám najevo odboru dopravy, že došlo v registru ke změně. Nic dalšího mě nenutí na sebe dál vozidlo přihlašovat. V zákoně 56/2001 Sb. není žádná sankce, kterou bych mohl za to dostat. Já sám jsem v březnu 2009 kupoval auto a dosud ho mám v polopřevodu, pač kdybych to dokončil, musel bych platit 3000 ekol. poplatek. Sice mi do malého techničáku nůžkami vycvakli platnost do 10.4.2009, ale to mi nevadí, není to vůbec vidět. Dále mi omezení ORV napsali i do velkého techničáku, ale to nevím, na základě kterého zákona (neznám takový) toto učinili, dle mě nemůžou stanovovat platnost ORV. Takže dle mě mi nic nehrozí. Nebo se mýlím?

celp*

Svérázný výklad zákona i vyhlášky.Když Vás nelapnou poldové tak se nic neděje.Pokud vyhmátnou uvidíte jestli se mýlíte nebo ne.

iguka

A za co by mi dali pokutu? Podle jakého paragrafu? Mám osvědčení o registraci při řízení, mám. Tak co, o tom, jestli je osvědčení platné či nikoliv, policajt nerozhoduje. Pokud ano, rád se poučím, ale chtěl bych znát konkrétní ustanovení zákona.

To iguka: Asi za nedokončený přepis nic nehrozí,otázka je,jak to třeba pojmou na STK...

iguka

To nevím, povinnou STK mám až za 18 měsíců, jediný problém by mohl být v tom, že ve velkým TP mám napsáno, omezená platnost ORV do 10.4.2009.

iguka

. Pravidelná technická prohlídka
Žadatel o pravidelnou technickou prohlídku předloží tyto doklady:
- technický průkaz vozidla (originál)
- osvědčení o registraci vozidla (malý technický průkaz)
- protokol o měření emisí
- osvědčení o měření emisí

Toto jsou požadavky technické kontroly, nikde nevidím napsáno platný ORV. Takže technickou kontrolu by měli udělat.

onnndraaa*

ja jsem to auto stale na sebe nepřepsal ,nemam penize na zaplaceni eko poplatku ,a ORV mam procvaknuty ,takže kdyby me zastavili PCR tak z toho budu mit asi pruser a nejakou sankci za to?

iguka

Mám stejně procvaknutý ORV, ale podle mě ti policajt nemůže dát pokutu, protože nevím podle jakého zákonného ustanovení by ti ji dával.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]