Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje lhůta pro vraceni vozidla?

Od: iv® odpovědí: 16 změna:
Dobrý den. Zvažují koupi auta v autobazaru. Je nějaká možnost auto vrátit pokud by se projevila závada v krátké době po zakoupeni auta? Za odpovědi předem dekuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

aaa auto deklarují navrácení nebo výměnu do 7mi dnů

Skryté vady jsou dle zákona a dle případných znaleckých posudků... tam je to spíše o ochotě prodejce...

V případě auta na úvěr je to ještě trochu složitější - tak pozor...

Pokud budete mít vybrán autobazar, prosím o SZ, zkusím trochu pomoci...

doplněno 13.03.15 12:02:

Nechci dělat reklamu - ale pokud chcete poradit nezávisle, je zde nová firma - autotym.cz/... - a mají možnosti, které vám ušetří mnoho peněz do budoucna...

doplněno 13.03.15 12:03:

ok - pošlu vám odpoledne SZ - zjistím něco v práci... jedu až na odpolední...

doplněno 13.03.15 15:06:

Takže dobré odpoledne přeji. Daný prodejce se vyžívá v prodeji šrotů bodle jeho nabídky. Nicméně info k prodejci:

Nedohledal jsem žádné IČ, žádné sídlo firmy. Jeho nabídka je na inzertních serverech, ale o něm jako prodejci nenajdete vůbec nic! Už to je velmi varující fakt.

Kolega, který má daný region na starosti, o tomto bazaru nikdy neslyšel (což pro Ostraváka asi nemusí být divné - protože prodejců v dané oblasti zvláště podobných vozů jsou opravdu spousty... nedostatek pracovních míst, zřejmě).

Osobně bych vás i všechny zájemce před daným prodejcem varoval!

Co se týče jakéhokoliv prodejce vč. AAA - můžete koupit dobré auto za slušné peníze a nebo hrozné auto za hrozné prachy - je to o umění vybrat si. Já vybíral vůz za 30tis pro manželku přes 2 měsíce.

iv®
hodnocení

Dobrý den. Jedna se o maly autobazar v Ostravě. ( U rakety ).
doplněno 13.03.15 12:09: Ok. Děkuji
iv®
hodnocení

Děkuji za informace. No uvidíme. Mam ještě jinou nabidku. Tak to zvážím. Moc Vám dekuji.
layborrr

jmlc - píšeš - kopíruji - Daný prodejce se vyžívá v prodeji šrotů bodle jeho nabídky

.- co mu tam lidi z okolí dají to tam má ! *sok*

Že kolega o bazaru neslyšel - přiadá mi že vy jste všeználci (aspon podle toho jak se tu prezentujete)aby jste slyšeli o každém zapadlém bazaru?

Nedohledals sídlo firmy - to ja snad přímo ten bazar .

A - IČO? , k čemu?

Pokud by jste byl s nimi ve sporu tak dáváte obžalobu přímo na bazar a majitele který je uveden v kupní smlouvě .

když se zaregistrujete, můžu vám poskytnout nějaké informace - takto jste pro mne pouze rýpal, který zatím pouze reaguje na rady nebo vyjádření rádců - nenašel jsem ještě vaši odpověď, která by byla na otázku tazatele a přitom srozumitelná nebo správná... možná jsem špatně hledal...

asd1
hodnocení

0x

Záleží na smlouvě, ale obecně jak zaplatíte tak je to vaše a veškeré reklamace, slevy nebo vracení jsou velký problém.

Pořádně prohlídnout, projet, ověřit doklady, původ, stav a až pak teprve podepisovat smlouvu a platit. Počítejte, že v bazarech je aut v dobrém stavu málo. Většina má podstatné vady (obvykle zamaskované) = nutnost velkého servisu, bouračky atd, často provizorní oprava nejlevnějším dílem "aby to jelo" atd. Pokud se nevyznáte, vemte svého mechanika.

layborr*

Odstoupit od kupní smlouvy lze pouze v případě, že zakoupený použitý vůz má vadu právní povahy, trvale způsobující nemožnost vůz používat k účelu, pro něž byl zakoupen. Stejně tak máte právo odstoupit od kupní smlouvy, pokud se prodávajícímu nepodaří odstranit vadu do 30 dnů od přijetí reklamace. Taková vada použitého vozu se bere jako vada neodstranitelná.

Ale pochybuji že si bazaristi napíší takovou smlouvu ,která garantuje vrácéní vozu , vždy tam je nějký háček který je kryje.

doplněno 13.03.15 12:24:

jmlc - 7 dnů je jen na výměnu ( a to tam jsou podmínky , nenajetí více než 200km , pak vám stejně řeknou že stav vozu neodpovídá při prodeji a je po výměně ),

vrátit si vůz určitě nenechají ,

a kupovat v AAA může jen těžký laik ,

na netu je milion stížnosti na AAA, stačí pohledat .

doplněno 13.03.15 12:25:

dejte odkaz na ten vůz

iv®
hodnocení

Děkuji za info.
doplněno 13.03.15 12:38: Používam mobil, nelze mi vlozit odkaz. Jedna se o autobazar U Rakety, Ostrava. Renault Scenic 1, 6.
asd1

Bych to nezveřejňoval nebo vám to někdo vyfoukne...

O Scénic jsem se jednu dobu zajímal (ten první s velkými světly) - na všech co jsem viděl byly typické závady a nutnost pár desítek tisíc investice. Vemte sebou mechanika který tohle auto zná a ví co zkontrolovat. Bazaristovi zásadně nevěřte, i šrot před rozpadnutím vychválí jako zánovní vůz ve výborném stavu, garážovaný, po důchodci co jezdil jednou týdně na nákup...

layborrr

Klidně to můžu zveřejnit , když bude paní chtít ,

ale je to stará vražda , takže při koupi mechanika s sebou , ( pokud nebudou prokazatelně dělány rozvody , tak ihned udělat a to máte + 8000 kč , ) , přední sedáky budou asi ve špatném stavu když tam nechali potahy ,motor musí poslechnout mechanik , + vlastně zkontrolovat vše.

doplněno 13.03.15 13:11:

Za ty peníze bude bezproblémová Felicie 1.3 z r. 2001 .

iv®
hodnocení

Radši nezveřejňujte. Určitě budu mit sebou manžela- vyuceny automechanik, jen jsem chtěla vědět jestli je nějaká lhůta do kdy je mmožno auto vratit. Urcite budu chti znat tuto moznost od prodejce. Dekuji za info.
iv®
hodnocení

Feldu nechci :( nelibi se mi...to víte ženská :)

Milion stížností? No většinou si stěžují jen Ti co jsou hrozně chytří-všechnio vím,všechno znám ,na co mechanika,ohlídám si to sám - a pak naletí!

Kolik znáte osobně postižených v Áčkách a kolik spokojených?
Jen tak pro zajímavost,všichni kydáte špínu na Áčka ale víte kolik mají spokojených ,o těch se totiž vůbec neví , a že jich je snad stokrát snad tisíckrát víc než nespokojených !

doplněno 14.03.15 16:13:

Osobně znám 3 osoby-jeden tam dokonce 2x ten druhý nakonec nekoupil v Praze ale v Budějkách,přičemž 2x mu volali že pro něj mají v Praglu auo-přijeli odvezli,dovezli i když nakonec ty dvě nevzal.

Jo ono kdyžse prodá cca 100 aut denně tak je jiná porce reklamací jako když AB okresního formátu toto prodá ani ne za rok!

jirkamatapat*

Diesele a kolik znáš spokojených zákazníků z AAA? Moje neteř tam dělala a od ní vím ,že reklamací měli denně i několik.

Je to velká firma a problémy jsou medializovány. Prodají 10000 aut ročně - kolik znáte těch, co jsou nespokojení, ale prokazatelně by v jiném bazaru spokojeni byli?

buss
hodnocení

0x

Ano, je. Možnosti, svá práva najdete v OZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]