Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosnost lizin strechy auta - sadrokartony

Od: joudic* odpovědí: 7 změna:

Jako nakladni auto pouzivam Lantru, myslite, ze uvezu 9 ploten 12,5mm SDK cca 12km, aniz by se mi to propadlo na hlavu? data.motor-talk.de/... Davam tam desky dopredu a dozadu a na to to kladu, ale tolik jsem jeste nevezl, vzdycky jen tak 3-4.

Dik :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Tak sem se podíval, kolik váží jedna deska (protože sem to nevěděl) - vychází cca 23kg ( dek.cz/...). 9 desek je cca 207kg.
Nosnost střech je standartně tuším 50 - 60kg. Už se 4 deskami tu střechu skoro 100% přetěžujete. Dál asi není potřeba nic psát ne?
Ze života - vezl jsem před cca 10lety na střeše jednoho nejmenovaného kombíku ocelové vysekané plechy 2x1m na dřevěné paletě. Ve dvou jsme to na zemi nebyli schopni nadzvednout - mohlo to mít tak 130 - 140kg. Nakonec jsem to na střechu toho auta nakládal vysokozdvižným vozíkem. Kolegové v práci mi předpovídali, že se mi ta střecha zbortí. Nezbortila - odvezl jsem to v pořádku. Ale jel jsem s tím jen 1km a jel jsem doslova krokem.

joudic*
hodnocení

jj ty kila uz jsem jednou hledal, 100kg to musi uvezt snad s prehledem, no je to v prdeli, je patek a spat pujdu tak v 8, je to na houby, kdyz clovek nezije "normalni" zivot, nakupovat ve stavebninach a vubec v obchode :) Vidim to na 5 desek pred zavirackou + profily a pak v pondeli... to be continued :) skoda, mate pravdu :)

hodnocení

0x

Pane Lorenc, uvezu to?

Joudic, nevěřil byste, kolik některým zákazníkům nakládáme na střechu osobáku..ale 9 desek je fakt risk, pokud pojedete pomalu, přes žádný hup či dolík, ale neriskoval bych.

Dobrá stavebniny půjčují vozík, nebo to odvezou...(za poplatek)

doplněno 15.03.15 20:01:

Takže chlapci, v pátek odpoledne přijel Ford Mondeo kombi, na střeše nosníky. Poručili si 9 desek SDK, naložili jsme je na střechu. Prý vozí i 15 desek..

Kdybych to neviděl, nevěřím.

majsterjoe*
Rozhodně 12km nebude stát odvoz materiálu tolik, jako riskovat opravu auta, nebo nákup nového auta. A bude to doma najednou a skoro bez práce.

asd1
hodnocení

0x

Legálně ne. Jinak v praxi - střecha při opatrné jízdě dva metráky unese, jen se nesmí jezdit rychle přes hupy (dynamický ráz)

PS: Víš jak se línej strhnul - nechtěl jet dvakrát. 24 km tě bude stát stovku a půl hodiny času.

hodnocení

0x

jen 9 desek sdk? vpohodě :)

stonek*
hodnocení

0x

Daleko před pádem na hlavu je prasklé přední sklo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]