Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,matně si vzpomínám,že někdy v 70. letech m.s.,když se začaly do osobních aut montovat kotoučové brzdy na zadní nápravu,byl problém s ruční brzdou a dokonce se na zadní nápravě používaly kotouče pro provozní brzdy a současně bubny pro parkovací brzdu.Bylo to asi jenom krátkodobé řešení,než se podařilo vyřešit mechanické ovládání brzdových destiček,přesto by mě zajímalo,jestli někdo ze zdejších rádců neví o nějakém konkrétním autě,kde byl tento "duální"systém použitý.Děkuji za odpovědi.
O tomto sice nebyl dotaz ale nedá mi a musím napsat. Toto jsem neviděl,ale údajně jedno z prvních seriově vyráběných aut s kotoučovými na všech kolech byl F125 a u toho (resp. u jeho polské licence,homologace pro ČSSR -1968, já měl rv 1972) se při zatlačování pístků muselo s nimi otáčet (např při výměně desek), totéž měli i na předku citroeny BX a Xantie (ruční na předek!)Jen poznámka mám takové tušení dřív než na všechna se montovali hlavně na předek! Vždyť ještě dnes mají auta předek -kotouče a zadek bubny ,dle motorizace.Takže to jak píšeš bylo spíše na autech s kotouči na všech 4!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.