Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbarvení oleje,co to je?

Od: fordikpepa odpovědí: 14 změna:

Zdravím vás,

mám dotaz,juknul jsem na rychlo na olej v motoru,kdyz jsem prijel cca asi 10-15min po.Motor byl horky takze vim ze to nebude idealne ukazovat a pod.Kdyz jsem vyndal odmerku tak jsem ale mel na odmerce i s olejem takovy bilozluty fleky viz.foto(omlouvam se za kvalitu) co to prosim je?mam strach jeste cca pred mesice nic nebylo.Pac kontroluju olej jednou za mesic radsi.Motor je cisty,nic neunika prosim o radu diky

Zbarvení oleje,co to je?
Zbarvení oleje,co to je? #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pepo,nepanikař a nešpškuluj o ruplé hlavě jak tě tu někteří straší! Co hladina oleje a chladicí kapaliny? Tří otázky-jaké trasy jezdíš a neztratila se nekterá a nepřibyla druhá? pkd krátké a nic neztratilo a nepřibylo- neřěš a kontoroluj častěji množství kapalin, ještě jak tu někdo písnul-nalévací víčko oleje-tam by měl být také tento sajrajt ,dál nevím jak to mají u Fordů.ale existují motory kdy při krátkých zimních cestách tento sajrajt ucpe odvětrání motoru a olej to pak vytlačí měrkou ven (za vše-např škoda fábie I -1,4i16V, PSA-1,8i ;1,8i16V...) !Taky velká závada -prasklá hlava- a nakonec je to jen pitchovina!

fordikpepa
hodnocení

jezdim trasy ruzne nekdy delsi nekdy kratsi casto jezdim mesto a popripade mezi mesto cca 10-15km a castejsi starty pav neco vzdy vyrizuju jinak diky bohu zadna z kapalin neubyla ani nepribyla jsou tak jak maj byt , vicko bylo v cajku cisty tak snad jak pises bude to cajku a budu radsi kontrolovat diky jinak mam 1.25 16V diky jeste jednou :)

tomi463*

Ahoj, no pokud se ti to už neobjevilo, tak bych to neřešil, ale prozatím to určitě sleduj aspoň 1x do týdne, no mamka má felicii a jezdí 2-3 km do práce 2x deně, a potom 1x týdně 20 km na nákup, pak samozřejmě nějaké delší výlety nebo návštěvy a 1x ročné dovolená, klidně i do chorvatska, takže nájezd tak 10t km ročně a maximálně se sem tam objeví troch bílého šlemu na víčku oleje, což je normální vysrážená vlhkost, ale na měrce jsem ho ještě nikdy nenašel, ale netvrdim že to není možný, no hlavní je že olej nepřibývá a nedostává se do vody :)

hodnocení

0x

Vypadá to jako mléko?

doplněno 12.03.15 14:37:

Hmm ... vodní emulze. Kravské mléko je taky tuk rozmíchaný ve vodě.

fordikpepa
hodnocení

jojo bohuzel vypada..takovy zluty mliko..

hodnocení

0x

Voda v oleji. Pravděpodobně prasklé těsnění pod hlavou. Servis Vás asi nemine. Zkontrolujte při nastartovaném motoru, jestli nejdou do expanzní nádržky bubliny, případně jestli není chladící kapalina mastná.

doplněno 12.03.15 16:03:

Tak pokud to bylo jen na té měrce a od té doby se to neobjevilo, může jít o zkondenzovanou vlhkost v prostoru klikové skříně. To se ale spíš objevuje při větší zimě a krátkých jízdách, kdy se nestačí motor pořádně ohřát a voda, vysrážená na vnitřní straně motorové skříně se nestačí odpařit. V tom případě po delší jízdě ta emulze zmizí. Každopádně to hlídejte a kdyby se to objevilo častěji a ve větším měřítku, navštivte servis.

fordikpepa
hodnocení

Tak to je hezky..a jak to ze nic netece a pod?:/ a nevite cca cenu kolik by to stalo?:/

Protože to teče dovnitř. Může to být i vodní pumpa. Neřekl jste o jaký vůz jde.

danys*
hodnocení

0x

Je to voda v oleji. bud prasklé těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava. takže sundat, těsnění nový a udělat zkoušku hlavy..

fordikpepa
hodnocení

0x
Je to ford fiesta r.v.2000 zetec 1.25 mastna neni na ty bublinky se juknu zajimavy je ze jsem to kontroloval dnes jeste 2xa uz ani kapka nic cisty…
ad1

Šlem se dělá i normálně (krátké jízdy). Nebý moc aktivní (hned sundavat hlavu), ale sledovat ano. Spíš víčko nádobky chladiče než měrku...

fordikpepa
hodnocení

0x
Ok dekuju vam moc!a budu,diky vsem!

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jestli ta tvoje Fiesta, má nějaké větší víčko, pro nalévání motorového oleje, tak se podívej na něj a pod něj. Tam by taky mohla být ta emulze. Pumpuje hladina v expanzní nádobce při přidání plynu?

Na víčku to bývá často, na měrce ale ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]