Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis bez přední značky

Od: luciferion odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Prodávám vozidlo jež je denně v provozu. Včera jsem však zjistil ,že chybí přední značka. Musí mít případný kupující kvůli přepisu (do jiného kraje) značky obě nebo by případně zadní značka mohla úřadu stačit? Pokud nestačí tak kolik může takové vystavení duplikátu spz stát peněz a jak to bude rychle? Díky za radu :) .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

lucif..

bez značky nesmíte ujet ani metr!

To znamená, že osoba zapsaná v registru vozidla, což jste asi vy, musíte zařídit za 500Kč nové značky. Ty zůstanou kupci na vozidle..

Výměna značek je na počkání, asi 15-20 minut, podle rychlosti počítače a připojení..

doplněno 12.03.15 13:43:

Kovis, mýlíte se, tak to není!

12bodu.cz/...

za toto je zadržení řidičáku!

doplněno 12.03.15 14:14:

jmlc,

pamatuji kdysi, že se platila silniční daň z vozidel i u občanů..

Kdysi dávno, když se nahlásilo odcizení SPZ, nebyl poplatek v dané výši.. Nevím, jestli to bylo zdarma nebo za 100

doplněno 12.03.15 13:48:

aha, už vidím - je jim to jedno - prostě prachy, prachy...

doplněno 12.03.15 13:48:

prepisy-vozidel.cz/...

buss

No ale my žijeme DNES a ne kdysik dávno, že? Co bylo včera bolo..., proč by je dávali zadarmiko? Ostaně lze to zjistit v poplatcích.

luciferion
hodnocení

Každopádně mne tedy čeká fronta a asi 500 na žrádlo pro úředního šimla. Díky za informace.

luciferion
hodnocení

Nakonec mně to stálo 450 za nové značky + nový malý tech.p. + zápis do vel.tech.p.

Díky všem.

hodnocení

0x

Chybějící značka = vozidlo nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]