Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vozidla v polopřevodu

Od: meat* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně polopřevodu. Jedná se o to, že jsem dříve měl dvě auta v polopřevodu ( na mě nedohlášená ) Vozidla jsem obě prodal i s plnou mocí na přehlášení novému vlastníkovi, poslední v září 2014. Zajímalo by mě, pokud si nový vlastník vozidlo nepřihlásil na sebe a ve velkém TP jsem zůstal psaný poslední já, jestli mi hrozí nějaké sankce. Prodejní smlouvy mám samozřejmě uschované a jestli nynějším majitelům vozidla po posledním červnu zruší je mi také jedno. Jde mi tedy jen o to, aby mi nepřišel dopis jako poslednímu majiteli zapsaném v TP, že z důvodu nedohlášení vozidla mi vozidlo ruší a ukládají pokutu xy popř. jestli půjde bránit se kupními smlouvamy, že jsem vozidla ještě před 1.lednem 2015 prodal. Předem děkuji za kladné odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne Vám nehrozí sankce (teoreticky ano, ale z praxe nikoliv).

Buďte klidný...

h0042*

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na postup.Kdysi dávno mi dal děda skůtra čezetu,děda zemřel,skůtr je psaný na něj,babička žije a v závěti nebylo o skůtru ani slovo.Jak mám postupovat,abych ho na sebe přepsal?Děkuji za odpověď

danys*

musí se otevřít dědictví a skůtr tam musí být zahrnut. pak ho může dědic přihlásit na sebe..

meat*
hodnocení

moc tomu nerozumím, ale děkuji za odpověď :)

Meat, danys má naprostou pravdu,

musí se otevřít dědictví a skůtr tam musí být zahrnut. pak ho může dědic přihlásit na sebe..
Normálně dojdete za notářem, jménem babičky, aby otevřel dědické řízení a zhrnul skutr do něj. Notář již bude vědět podrobnosti. Pro jistou dojděte na evidenci vozidel s technickým průkazem, aby Vám sdělil, zda-li je vozidlo vůbec v evidenci.

meat*
hodnocení

jo to děkuju za odpověď ale já nedědil, nekdo sem hodil na místo odpovědi otázku :) já jsem se ptal na vozidla v polopřevodu již prodaná :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]