Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně polopřevodu. Jedná se o to, že jsem dříve měl dvě auta v polopřevodu ( na mě nedohlášená ) Vozidla jsem obě prodal i s plnou mocí na přehlášení novému vlastníkovi, poslední v září 2014. Zajímalo by mě, pokud si nový vlastník vozidlo nepřihlásil na sebe a ve velkém TP jsem zůstal psaný poslední já, jestli mi hrozí nějaké sankce. Prodejní smlouvy mám samozřejmě uschované a jestli nynějším majitelům vozidla po posledním červnu zruší je mi také jedno. Jde mi tedy jen o to, aby mi nepřišel dopis jako poslednímu majiteli zapsaném v TP, že z důvodu nedohlášení vozidla mi vozidlo ruší a ukládají pokutu xy popř. jestli půjde bránit se kupními smlouvamy, že jsem vozidla ještě před 1.lednem 2015 prodal. Předem děkuji za kladné odpovědi
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na postup.Kdysi dávno mi dal děda skůtra čezetu,děda zemřel,skůtr je psaný na něj,babička žije a v závěti nebylo o skůtru ani slovo.Jak mám postupovat,abych ho na sebe přepsal?Děkuji za odpověď
Meat, danys má naprostou pravdu,
musí se otevřít dědictví a skůtr tam musí být zahrnut. pak ho může dědic přihlásit na sebe..
Normálně dojdete za notářem, jménem babičky, aby otevřel dědické řízení a zhrnul skutr do něj. Notář již bude vědět podrobnosti. Pro jistou dojděte na evidenci vozidel s technickým průkazem, aby Vám sdělil, zda-li je vozidlo vůbec v evidenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.