Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup čtyřkolky bez velkého TP

Od: milan30* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, řeším zvláštní situaci ohledně koupě čtyřkolky. Reagoval jsem na inzerát prodejce čtyřkolky, která se mi velice líbí, dostalo se mi však velmi zvláštní odpovědi co se týče dokladů. Čtyřkolka momentálně nemá platnou STK. A prodejce, mi napsal, že velký TP u sebe nemá, že je stále ještě u předchozího majitele, že má pouze malý TP, též stále napsaný na předchozího majitele a čtyřkolku nechtěl přepisovat, jelikož ji nepoužívá na pozemních komunikacích. Je tento prodej vůbec legální, když je vlastně na obou dokladech uveden jiný majitel, než ten, který mi čtyřkolku nabízí? Nerad bych zakoupil něco, co vlastně dle dokladů nebude moje, aby si čtyřkolku následně nenárokoval třeba právě člověk zapsaný v dokladech ke stroji. Moc děkuji za Vaše odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nekupovat! Čtyřkolka může být kradená a Vy o ní následně přijdete bez náhrady. Pokuste se kontaktovat původního majitele (zapsaného v dokladech) a vyřídit to přímo s ním. Možná, že má prodávající pravdu a pak nebude problém to dořešit, ale je také možné, že ukradenou čtyřkolku marně hledá a Vy mu jí tak pomůžete dostat zpátky.

Souhlas!Koupit jedině s komplet doklady!

Nebo-spojit se s člověkem co má TP a dle toho jednat. Má-li jej a dá Vám bez okolků TP a budou sedět identifikátory stroje s TP pak tento teprve koupit!Jinak najít něco jiného!

Moc děkuji za cenné informace. S největší pravděpodobností se opravdu jedná o podvod. *bum*

hodnocení

0x

Milane,

pokud neuvidíte a neověříte si platné doklady, nic nekupovat. Klidně to může být 4kolka, která nesmí na silnici, ale jen jako nosič nářadí!

Až po provedené technické kontrole bych zvažoval nákup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]