Bodové hodnocení řidičů

Od: Datum: 11.03.15 09:18 odpovědí: 9 změna: 11.03.15 21:15
avatar

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli má každý řidič 12 bodů a za každý přestupek se mu body odečítají a pak když dosáhne 0 , tak je mu odebrán řidičský průkaz, nebo je to obráceně, za přestupky se body přičítají do 12 bodů? Předem děkuji za odpovědi


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 11.03.15 09:21
avatar

Na počátku nemá žádný bod, přestupky se odmění body, které přibývají na kartu řidiče..

Klidně můžete dosáhnout i více jak 12 bodu, to není strop...

doplněno 11.03.15 09:39:

taky doplním, kde se vzdělávám...

http://www.12bodu.cz/bodove-prestupky.php

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 11.03.15 09:24
avatar

Body se shromažďují na kartě řidiče. Po dosažení či přesáhnutí 12 bodů bývá odebrán ŘP.

Zkuste si ale přečíst toto: http://www.dopravni-pravo.cz/…medium=cpc&utm_campaign=brand

Ohodnoceno: 3x
 
Od: uska®
Datum: 11.03.15 10:31

dako, s dovolením přidám se k dotazu. Jsou nějaké body auotmaticky smazávány po určité době nebo se musí žádat nebo? Žádný bod na kartě zatím nemám, ale co kdyby? Nehce se mi to hledat, děkuji Uška

doplněno 11.03.15 11:35:

Milane, děkuji za vysvětlení.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.03.15 10:37
avatar

uska, pokud neuděláte během roku žádný bodovaný přestupek, jsou odečteny 4 body, následující rok všechny..

Automaticky bez zásahu člověka, dělá to program "Eliška" na registru řidičů.

doplněno 11.03.15 15:06:

Repkine,

"No povětšinou se body odečítají"

buď jsem Vás nepochopil, nebo se mýlíte..

body se přičítají, nikoliv odčítají..

příklad

rychlost 2, pásy 3, nezastavení na čevenou 5, nedáná přednosti v jízdě 4, což je 14 bodů a na rok a pár měsíců je klid od takového šoféra.

Podle Vašeho sdělení je to takto?: 12-2-3-5-4?to je -2body?

Přeji všem 0 bodů.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: aala
Datum: 11.03.15 14:54

Dobrý den, s dovolením se přidám s doplňujícím dotazem:

Podle mě není možné, aby na kartě řidiče přibyly body, aniž by o tom onen řidič věděl. Přece z SPZ nelze automaticky vyvodit jméno řidiče. Je to tak?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.03.15 15:01

No povětšinou se body odečítají především ze zaslání pokut či oznámení od PČR či MP, např. nepřípoutaný řidič apod. viz. odkaz od Milana (bodované přestupky). Rozhodnutí o pokutě a bodech chodí na adresu trvalého pobytu, pokud si ji někdo nezměnil tak se možná vyhlásí na úřední desce, pak si ten člověk musí podat odvolání, popř. se soudit. Je to v podstatě jeho blbost že si nepřebírá poštu, nebo si má změnit adresu trvalého pobytu na tu, kde skutečně bydlí. Ale to už se dostáváme do diskuse na jiné téma.

doplněno 11.03.15 15:10:

Milane, máš pravdu, nebudeme slovíčkařit jestli + nebo - není důležité. Podstatné je, že samy od sebe tam nedojdou, policie oznámí přestupek (např. během zadávání pokuty do systému, kde zaškrtne, zda je bodovaný nebo ne) a úřad už ty body sám zadá na kartu řidiče, neboť přestupek byl v blokovém řízení projednán, popř. jej projedná sám úřad.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 11.03.15 16:49
avatar

No jedno to není.ale budiž.

Podstatné je to,že ani PČR ani MP nemá co do činění z bodovým kontem-toto je jen a pouze věc dopr.odboru - oddělení přestupků! Jinaknikomu by správně neměli bidy přidat aniž by o tom dotyčný věděl! Pokud dostane pokutu na místě a zaplatí a je to i bodově hodnocené= nedostane předvolání,neboť s přestupkem souhlasil=zaplatil pokutu. Pokud není finanční postih a je jen bodové hodnocení (nwn zda-li toto je možné) a souhlasí na místě= není předvolán.Je-li však zachacen při přestupku kamerou ,nebo i PČR při rychlosti ale jen měří a nezastavují= MUSÍ (pokud daný referent dopr.přestupků koná dle povinností) být předvolán k Podání vysvětlení k přestupku!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.03.15 17:35

bez postihu nejsou body, jako, že by řekli, přestupek jsme vyřešili dohodou a dostanete body, to nelze

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 11.03.15 21:15
avatar

repkine, zde píšete pravdu, bez postihu nejsou body..

Jen k předchozí odpovědi. Policie přestupek zjistí, viník s přestupkem souhlasí, policie zdokumentuje přestupek, zapíše na bloček co bylo porušeno, kopie předá do registru řidičů, pracovnice zapíše do počítače mimo iniciálů řidiče i porušení předpisu. Program "Eliška" zapíše do karty provinění, včetně případných bodů, porovná stav, zdali nejsou již body na stavu 12, popřípadě některý stejný přestupek, který by pak zajistil odebrání řidičského oprávnění...

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.