Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Který auto je lepší a proč?
škoda Octavia -
Servisní kniha
Rok: 2012
Stav tachometru: 48 709 km
Motor: 1.2 TSI / 77 kW (Benzín)
Převodovka: 5 stupňů
nebo
Servisní kniha, tempomat, park. senzory, vyhřívání sedaček
Rok: 2012
Stav tachometru: 151 487 km
Motor: 1.6 TDI / 77 kW (Diesel)
Převodovka: 5 stupňů
Já bych koukal na ten stav km, .. ale Včem pro mě bude lepší motor TSI? je to jen 1.2 ale má to stejny KW jako 1.6 TDI - diesel
co si o tom myslite? : )
octa jako octa, ale motor z nich dělá naprosto jiné auto !
Musíte se zamyslet, jestli jezdíte denně na jedno nastartování nad 30 km. Nafta je silnější motor a na daný vůz se hodí lépe. Ale jestli chcete jezdit denně 2 km do školy, 1km do obchodu a 5 km do práce, pak je nafta zbytečná (jistě je výrazně dražší). Také motor bude více trpět.
doplněno 09.03.15 13:10:"protože má stočený tachometr" - tato hláška je častá a nechápu její smysl... Ne každý vůz musí mít stočený km. Tchýně má fabii z r. 2002 a má najeto 53tis km. Já koupil fiestu z r. 2002 a najetých 56tis km je opravdu skutečných - vypadá jako nová a ověřeno u více zdrojů (aut. servis, STK, ..)
Přesto - u starších vozů se nekupuje dle tachometru ale dle aktuálního stavu. Tady máte oba vozy se servisní knížkou - lze ověřit servis u daných (předpokládám autorizovaných) servisů.
Na daný nájezd klidně nafta...
Za 8 měsíců ale budete mít jiný výběr... takže dnes zbytečná diskuse.
doplněno 09.03.15 13:44:bude jiná nabídka, budou jiné priority...
tak ja bych to stejne koupil az tak za 8 mesicu jen sem chtel vedet nazor
doplněno 09.03.15 13:05:jo a to auto bych jezdilo do práce 25 km a zpatky takze treba denne 50 km . x7 , tak v jednom tydnu teoreticky by ujelo 350 km. podle šichet. ale mame doma jeste 2 auta. :D
prave ze mame 1.9 TDI renaulta. ted si koupila sestra fabii 1.2 rok 2007 ( btw. servisovana 1 majitel najeto 33 000 v bezvadnym stavu po zensky)
Ja bych chtel az aspon vydelam v praci 80 000. vzit si na akontaci octavku do 200 000. naruku jim tam dat 80 000 a splacet treba na 2 roky.
ale stejně asi bude nejlepší 1.9 .. delaj se benzini v 1.9? ale ty asi zerou jak krava co?
nafta je živější, lepší pro delší jízdy
benzín je lepší na kratší jízdy,
za sebe pokud bych měl vybrat jen z těchhle dvou, tak nafta, protože ta benzínová má stočenej tachometr (rozhodně víc, než nafta)
hele ale stočenej km mit nemuze. Oni nam tam rikali , ze to nemuzou.
Navic tyhle skodovky maji servisni knizky. a ty servisni kontroly se dělaji např. Prodejna aut zamerana skodovky. a tam se delaj ty servisky. nemuzou stáčet km .
doplněno 09.03.15 13:07:a jeste navic si muzes nechat skontrolovat od nezavisly firmy ty tachometry. ale jak rikam , kdyz to projde servisni kontrolou , tak km nemuzou byt stoceny
Já když kupoval před rokem auto, tak servisní knížka dneska už nic nezmanená, v Německu je stáčení trestným činem a stáčí tam každej. Za sebe tomu nevěřim. Ale jak tu správně psal kolega, nelze paušalizovat, že každé auto má stočené KM. Chce to auto hlavně vidět, projet apod. Chcete li vidět stočené KM, oběhněte pár bazarů a budete se divit, co za opičárny se dělají jen proto, aby hloupá česká ovce koupila auto. Stejně tak, prokud ho budete chtít prodat. Děs a hrůza. Děsím se toho, až jednou zas budu kupovat "nové" auto
U toho TDIcka je najezd akorat tak na drazsi servisni ukony , proto se to pak prodava ...
Mam radeji benzin , ale ta 1.2 se musi vyzkouset , nebot auto je dost tezke. U fabky OK , ale u te okty jiz nic moc. Ale okrsky do roboty uplne OK.
TDIcko jiz ma filtr pevnych castic a dalsi kur..tka , ktere dost lidi odrazuje od nafty... proste eko blbosti.
Záleží na ceně, tu jste neuvedl.
Ale obecně má 1.2 TSI o třídu lepší kulturu jízdy (hluk, pružnost, řazení/spojka) než 1.6 TDI a když se jede v klidu, tak nežere o moc víc.
uvedl - 200tis Kč
TSi má slabý motor na tu tíhu - nevidím moc dlouhou trvanlivost... a síla
jj, půjčka na dovolenou nebo na auto je největší blbost ve financích..
Aha, už to vidím v jedné z odpovědí. Obecně vzato nedoporučuju brát si ojeté auto na úvěr, takže bych asi doporučil tazateli něco levnějšího.
Jinak to TSI mi přijde dynamicky v pohodě, těch 77 kW se mi zdá dostatečných a není potřeba to nějak moc vytáčet, v tom bych problém neviděl. To spíše v té trvanlivosti, to je otázka, hlavně pokud si to tazatel chce vzít na úvěr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.