Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám prosím dotaz.Včera při pravidelné kontrole jsem chtěl zkontrolovat stav oleje a všiml jsem si, že v expanzní nádobě není žádná kapalina. Po otevření expanzní nádržky si to přisálo vzduh a poté se trošku kapaliny v expanze objevilo. Žádnou netěstnost jsem nikde neobjevil, olej také nepřibývá a vodní pumpa je nová.
Poradíte prosím co zkontrolovat a je to v pořádku, že po odmontování víčka expanzky se tam objevila část chladící kapaliny?
Děkuji a přeji hezký den
Aleš.
Tu pumpu vám měnili kdy?Možná tam bylo ještě trochu vzduchu.To že se trochu vody vrátí po odšrubování je normální-systém je natlakovaný.Zatím bych to dolél a hlídal.Může to unikat až po zahřátí a hned se odpařit to se špatně hledá-najde servis po natlakování.Nejčernější scénář-prasklé těsnění nebo hlava
A co oil-ten je na obvyklé míře?Pak jen dolít chl.kapalinu a sledovat.
Jen tak mimo-mazání motoru pracuje s větším tlakem než chlazení,takž pkd to takto praskne,foukne,jde olej do vody a ne voda do oleje!Je velmi prevděpodobné že po výměně VP jen dolili vodu a nic víc nedělali.A vy jste při provozu odvzdušníl a proto chyběla!Jen doporučím-nastartovat,otevřít chladič-expanzku /já mám exp.nádobku integrovanou s chladičem/ a a sledovat hladinu,na volnoběh by hladina chl.kap. měla mírně (dle toho kde je) vlnit ale pokud jdou bublinky-je malér,min.fouklé těsnění!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.