Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 250 zapojení na baterii

Od: jawal odpovědí: 4 změna:

Jak mám zapojit jawu 250 když nemám baterii?jen na zkoušku.Slyšel jsem něco o plochých bateriiich.tak jak to tedy je?díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Měli jsme s kamarádem JAWA 350 SV z roku 1936. Když nám klekl akumulátor a neměli jsme peníze na nový, tak jsme zakoupili dvě 12 V zvonkové suché baterie a spojili jsme je paralelně, aby dávaly větší proud. Pak jsme je zapojili normálně na kontakty pro akumulátor a dodrželi správnou polaritu. Chvíli jsme s tím jezdili po Praze a pak vyrazili do Děčína. Dojeli jsme až za Mělník, kde už se baterie vybily. Přespali jsme ve stáji s koňmi a druhý den zajeli stopem do Mělníka pro další baterie. Na ty už jsme dojeli až do Děčína.

sos*
hodnocení

0x

Pro nastartování lze připojit jakýkoliv zdroj na 6 V stejnosměrný. Ovšem - jakmile motor nastartuje, sepne rele dynama a pokud se nejedné o nějaký nabíjecí zdroj,musí se odpojit, aby se nezničil on či přímo dynamo. Dvě ploché baterie zapojené v serii dávají sice 9 V, ale ten proud je malý a zapalovací cívka to unese.

Lze také další způsob a to - za pravým víkem metoru je dynamo a na něm relé. Pokud se /sirkou/ zajistí relé v sepnuté poloze, lze zpravidla motocykl roztlačit.

ladinpraha*
hodnocení

0x
Jawu 250 jsem nastartoval i s plochou baterkou 4,5V.

jawa250*
hodnocení

0x
Nedávat na plochou baterii!pouze ze máte odpojeny relé,dynamo,jinak by mohlo dojít ke zničení střídavým proudem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]