Nejste přihlášen/a.
Vážení, je možné aby osoba ZTP/p byla provozovatelem vozidla i když nevlastní řidičský průkaz? Osoba je zbavena způsobilosti k púrávním úkonům a tudíž za ni jednám já jako opatrovník. Na úřadě ale nechtějí toto vozidlo které jsem pro něho zakoupil zaregidtrovat. Předem děkuji za odpověď a jsem s pozdravem Hiller
Dobrý večer,jako docela laik si myslím,že jak píšete,bez "občanky" vám nikdo nic nepřihlásí,ale šel bych se zeptat nějakého právního poradce
Měl jste položit zásadní otázku, proč, kde je to zakázáno? U vlastníka samotného je to jasné, je-li v registru sám, je i provozovatel. Ale ten řp nemusí vlastnit. U provozovatele je to jinak, on provozuje vozidlo, tím by se logicky myslelo, kdo ho řídí, ale když to může být i právnická osoba... Kdo je provozovatel najdeme ve dvou nám známých zákonech, a ještě o řp, komu se vydá, požadavek na žadatele řp je tedy daný.
Položte dotaz na MD.
A proč jako provozovatele, co se za tím skrývá? Jinak, taková osoba nesmí vlastnit majetek?
on není nesvéprávný, je jen zbaven způsobilosti k právním úkonům protože se nikde nedomluví je hluchoněmý.OP vlastní.
On je vlastník vozidla ale na úřadu řekli že provozovatel musí být zapsán ten kdo bude vozidlo řídit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.