Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení auta

Od: rack* odpovědí: 5 změna:
Těchto otázek je tu spousta, jen se chci ujistit jestli to udělam správně. Před 2 rokama sem si koupil Škodu favorit, byvalý majitel ho na mě prehlásil,ale já nedohlásil kvůli 10.000ovem ekopoplatku. S policajtama sem nikdy problem nemel,ustrihleho technicaku si snad ani nevsimli. Auto už je ve spatnem stavu,technicka vypršela,nevyplatí se další. Takže auto zavezu na vrakáč, tam mi dají potvrzení o ekolikvidaci, s tim zajdu na pojišťovnu zrušit pojistku. Na úřad už jít nemusím,vozidlo mi k 1.7. vyřadí z evidence, je tak? Nehrozí mi poté nějaké sankce za tak dlouhý polopřevod? A co s SPZtkama? Můžu si je nechat na památku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z těch všech dotazů a reakcí je výsledek přesně takový, jaký popisujete.

Jen bych se trochu pozastavil nad kontrolou malého neplatného OTP - s tím žádný policajt nemůže souhlasit... pokud požaduje OTP, měl byste při kontrole mít velký TP s sebou - OTP je neplatný.

doplněno 04.03.15 12:00:

Za mých časů prodeje vozidla mi vždy při polopřevodu ten malý TP - OTP - procvakali s platností do data... Proto považuju za nesmysl, že by se tím PČR nezabývala. Další věcí je, že když řeknu "nemám osvědčení o TP, ztratil jsem ho včera, musím se objednat na nový a bude to co nejdřív, ale abych nebyl bez dokladů, mám s sebou velký TP, který OTP vlastně nahrazuje".

Ale to už je všechno mimo téma...

doplněno 04.03.15 13:45:

Já nenavádím - já se jen divím, že policista opakovaně vidí, že OTP (ORV) je neplatný a nic mu nevadí.. to byla pouze moje poznámka ... dále prosím neřešte - téma bylo zadáno a opakovaně několika rádci potvrzena domněnka tazatele.

Díky.

rack*
hodnocení

Brali mě asi 5x, a opravdu nic neřešeli, měl sem ho v takovem plastovém průhledném obalu,tak si toho možná nevšimli

jmlc, vy jste našel nějaký předpis, že ustřižený roh, značí neplatný průkatz? Já nikoliv.

Podle Vás se to dělala asi takto..prodejce šel vozidlo dát do polopřevodu, tam odstřihli roh a auto již nemůže jezdit ani metr?

Ani na evidenčku?

Copak nějaký předpis sděluje, že se na silnici předkládá velký techničák?

tazateli, zhruba jak to popisujete se stane..

buss

Jako řidič jistě znáte zákon, který říká, co se předkládá při kontrole, já tam TP nenacházím. Když se kdysik ORV odebíralo a zřejmě opět policisty budou, tak já si vezmu TP a vesele jezdím dále a bude to OK, že?
Polopřevody nebyly v drtivé většině sankcionovavány, dokonce snad na to byl metodický pokyn, pro nejasný zákon.
A nemít u sebe ORV je přestupek, že? Tak k čemu navádíte?

werena
hodnocení

0x

nešlo by použít 83 1 g 56/2001?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]