Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před časem jsem prodal vůz pánovi, který bydlí asi 150km o mého bydliště, podepsali jsem smlouvu(rč. + č.op. + adresa ), předal jsem mu malý i velký tech.průkaz a klíče od vozu s tím, že si hned v pondělí zajede na evidenci a pošle ověřenou plnou moc,tak abych mohl vůz ještě následující týden přepsat.Vůz kupoval v sobotu, jinak bych vše řešil ten den na inspektorátu.
Každopádně dnes je to již skoro měsíc a dotyčný se mi pořád po telefonu snaží nějak vymluvit.
Je nějaká reálná možnost dotyčného donutit aby udělal vše co je jeho poviností a já mohl vůz přehlásit na něj?
Děkuji za odpověď
Zdravím Zajdi na Dopravní Inspektorát , vem si sebou veškeré doklady o prodeji i se smlouvou. Případně si za dotyčným dojet osobně se svědkem aby jste měl důkaz. Případně zvolit ostřejší variantu zajít na POLICII a oznámit a poradit se snimi.
V případě že by někde havaroval či udělal přestupek by jste mohl mít zbytečné potíže díky dotyčnému.
Navíc by měl vrátit i zelenou kartu na odhlášení pojištění, které asi běží ještě na vás.
Co by dělal na Policii? Aby mu tam řekli,že tohle neřeší, tam nemusí chodit! Jste jak nemocný!
Jinak k otázce: Vy zodpovídáte, že vozidlo bude převedeno na nového majitele do 10-ti dnů! Pokud ne, dopustil jste se správního deliktu a s vámi jako prodávajícím bude zahájeno řízení, kde dostanete sankci! Takže ten odbor dopravy bych volil jako poslední variantu. Zkuste se domluvit i za cenu, že za nim pojedete 150km na vlastní náklady.
Řešít jinak? Máslo na hlavě máš ty jako prodávající, tak by mě zajímalo, jak to chceš řešit "jinak".
Doklady o prodeji nemám žádné, zaplatil mi a podepsali jsme smlouvu.Samozřejmě jsem se pojistil a do smlouvy uvedl i to,že auto je prodáváno na náhradní díly s prošlou stk.Opsal jsem si osobně všechny udaje z občanského průkazu včetně rodného čísla a čísla občanky.
Dal jsem mu dnes ultimátum do pátku, jinak začnu vše řešit jinak.
Doporučujete tedy inspektorát?
Ok, uvidím co mi řeknou tam, jinak mi nezbyde nic jiného než se obrátit na Policii.
Doklady o prodeji nemáte a podepsali jste smlouvu? Co to je?
Řekněte mu, že jestli s ním není řeč, tak zajdete auto nahlásit jako kradené a nazdar.
Vy již s tím noic neuděláte -Vy jako prodejce musíte mít TP.ORV a protokol o evidenční kontrole a potom ještě OVĚŘENOU plnou moc kupujícího! a přehlásit na něj musíte na svém místně přislušném úřadu! Jediná varianta jak na toto je dojet za ním v pracovní dny,dostat jej s autem na STK-evidenčku,dále dostat od něj doklady od auta a plnou moc.jinak nic neuděláte a máte smolíka!
Hromadys, udělal jste chybu, jako mnozí po novém roce.
Nevím odkud jste, ale již ten postup, že on odjede 150km, a nemám žádnou páku na to, aby mi doručil dokumenty o prodeji...a vy pak na úřad za něj vozidlo přepsat. Vy za něj zaplatíte pojištění a ekopoplatek? nebo jak jste si představoval přepis?
Jak již mnozí sdělili, žádny DI toto již neřeší, na úřadě Vám neporadí a nepomůžou, páč oni nepřepíšou vozidlo na kupce, pokud nedodáte vše potřebné. od evidenčky, přes pojištění až na všechny poplatky. Kdo to bude na úřadě platit? Vy? nebo Vám dal nějaké peníze na přepis?
Teď na odpovědi na Vaše dotazy.
Reálná možnost je jedině dojet za ním, skočit s ním na nejbližší poštu, ověřit plnou moc, vzít doklady a pojištění, samozřejmě i peníze na přepis a ekodaň, a vrátit se zpět do místa bydliště a zařídit co je třeba. Domnívám se, že se Vám to nepodaří, páč ten kupec vozidlo rozebere, rozprodá a bude se Vám vysmívat. na Vás zbyde jen hrozba sankce, skoro 50.000Kč, které určitě nedostanete, ale nějako pokutu určitě ano.
Máte i možnost, poslat někoho do jeho města, aby za ním došel, ale opravdu se domnívám, že se usmívá a je v klídku..
doplněno 04.03.15 15:52:Pak již máte vyhráno, jeďte za ním...
Zdravím Vás a díky za né příliš optimistické rady Každopádně kupec se mnou komunikuje, ale pořád se na něco vymlouvá.Jinak mám na něj přesnou adresu bydliště,takže v nejhorším tam zajedu.Jinak co se týký přepisu samotného, eko daň je zaplacená a pojistka se v nejhorším snad dá uzavřít a hned druhý den zrušit, nebo ne?Co se týče přepisu, to jsme domluvení, že zaplatím já, v podstatě o to jsem si navýšil cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.