Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Omlouvám se, že tento dotaz je trochu netradiční, ale už delší dobu si nad tímto problémem lámu hlavu.
Myslím si, že trpím závislostí na řízení automobilu. Mám řidičák pět let, teď je mi 23 let. A po celou tu dobu mě strašně baví řídit. Využívám každou příležitost, kdy můžu někoho někam odvézt, jezdím si po republice pravidelně (několikrát v týdnu!) vyvětrat hlavu, prostě pořád musím řídit. Když mám auto v servisu třeba týden, tak se už zkrátka nemůžu dočkat. Nemá to vůbec vliv, jestli jsem vytížen nebo ne, zkrátka po práci natankuju a jedu se projet třeba sto kilometrů a pak teprve jedu domů. Myslíte si, že je to normální, nebo ne? Najedu ročně před 60 tisíc a velký počet z toho jsou mé projížďky po krajině jen tak. Když mám přítelkyni z daleka, jezdím za ní třeba 60 km každý den tam a zpátky a jsem i docela rád, že se projedu. Máte to také takhle někdo? Je to normální a myslíte, že bych to měl někdo řešit? Nikomu tím neškodím, díky tomuto mému koníčku mám auto maximálně v pořádku a dokonce jsem již několika (možná i Vám ) motoristům na silnici pomohl a párkrát jim zachránil život (byl jsem přítomen u dopravních nehod).
Ptám se, že si přijdu jako úchyl trochu, protože místo toho, abych se třeba učil na zkoušku doma, jedu někam autem a učím se v autě nebo na benzínce na dálnici a tak. Je na tom někdo podobně?
Dík
jo taky miluju rizeni a klidne se jedu jen tak projet, kdyz jsem dojizdel do prace 40 tam a 40 zpet tak to byl luxus, ani mi nevadila doprava v Praze, nejsem zadny nervak, kolona stoji, no a co, pekne cigarko, dobre songy a pohoda... za mlada treba jen tak na vylet za mesto, dat si brko a zpatky atd ale uceni v aute mi prijde ujete pokud to teda neni naky fajn flek u lesa s vyhledem
a na dovolene mam nejradeji tu cestu nepochopim, ze nekdo jezdi v noci, to je pak jen "presun", clovek nic nevidi, jen nuda a nuda a tma treba 12h
Fakt nejsi Karle otrávený ze silničního provozu? Mě pořád někdo "roste" v zrcátku, nebo se naopak musím ploužit za někým a pak předjíždět, pak zas brzdit. Každou chvíli nějaká díra v silnici, nebo objíždka nebo pitomá parkující auta na silnici - hlavně ve městě. A hledání místa k zaparkování u obchodu a tak.
Představ si, že já jedu třeba přes celou republiku vlakem, 538 km skoro 8 hodin , abych si tam zašel do jednoho baru, kde mam pár známých a potkávám jednu holku co se mi líbí, a občas si tam zajedu i na jiné akce, a ráno jedu zase vlakem zpět ( v tom vlaku spím). myslím si že jsem větší blázen :D jediný problém je že jízdné čd je drahé, jinak mě to cestování přes celou čr baví.
Vnímám to podobně, jenom toho tolik nenajezdím, protože jsem věkem někde jinde a tak musím více brát v úvahu čas a částky za tankování. Jízda podle mně krásně čistí hlavu, můj manžel to měl taky tak, přeji hodně šťastných kilometrů...
Zdravím, asi to bude normální, jak příjdou starosti a rodina, tak se to jaksi ztratí. Jen dávejte pozor. Já jsem tak trochu ekolog, tak kam nemusím vozem, jdu pešky (nevím, kdo Vám financuje palivo). Na vycházku jdu také raději někam směr památky či do lesa.
No určitě je dobré (a zdravé) občas protáhnout nohy ... financuju já. Jenže za volantem se toho stihne mnohem víc (myslím v každodenním životě), než pěšky a jinak, je to prostě další rozměr, asi je to stejné, jako když někdo rád jezdí na kole nebo na motorce, je to prostě fajn
. Ale abych Vás neprovokovala jako ekologa, nenajezdím toho zdaleka tolik, jako tazatel .
Jj, taky jsem jezdila roky denně 25km tam, 25 zpátky, někdy jsem říkala, že tu cestu mám za odměnu...
Já to mám stejně,akorat já beru auto tak, že když mě někdo nasere nebo mám špatnout náladu, tak se jedu proste projet. Akorát před 3 tydny jsem auto naboural, stoji mi na zahrade a shanim dily z vrakace.. Tudiz nejezdim, a jsem na tom brutalne psychicky spatne.. na chvili me dokazi uklidit kamaradi.. Ale ve vysledku dojdu domu a je mi nejhur.. a rizeni jineho auta me nevyhovuje...protoze nic vykonejsiho nez mam ja jsem za ty 3 tydny v rukach nemel.. když jsem byl moc zoufalý, vzal jsem auto bez narazniku, svetel a kapoty a jel o vesnici se projet na praskovaci letiste.. Spis se mi zdá, že jsem zavislí jak na řizeni, tak na svém autě..Nekdy mam proste jen naladu projet se pomalinku a nekdy zase naladu tomu davat..Když jsem ve škole tak se nemužu dočkat jak do toho auta sednu. Málo kdy se mi stane,že byměto řizení vadilo. Jsem schopný dojet před barák a v autě sedět další půl hodinu a pak až jít domu... A zajímalo by mě, zda stím mám něco dělat.. asi opravit auto co nejdřiv že? :D
Zcela Vás chápu. Za volantem se taky cítím dobře. A vždy jsem měl nová a dobrá auta. Nejlépe se cítím na dálnicích v Německu. Tam to klape. Každý ví, do jakého pruhu se má zařadit (ta jejich pověstná disciplína se v tomto případě hodí). My Češi jsme trochu nedisciplinovaní, ale taky se to dá zvládnout. Mám svoje metody. Když vidím za mnou auto, které jede rychleji než já, snažím se ho pustit v prvním možném místě. Když já jedu rychleji, tak ho střihnu na nejbližším možném místě.
Já vám to tak závidím ! Já se zase bojím a když mám jet, mám z toho nervy. Měl jste asi dobrého učitele v autoškole.To je právě ten základ,aby člověk neměl strach z jízd. Měli jsme učitele-nejmíň dva,kteří řvali,myslím,že to dělali schválně,aby vystresovali a tím pádem měli více peněz za více a více kondičních jízd. Jeden instruktor dokonce při jízdě četl noviny,telefonoval. Fakt závidím.
Čau,
je mi 26 a mám stejný "problém". Nekouřím a jsem abstinent. Místo toho to proteče nádrží do motoru... Zjistil jsem, že to mám zkombinované se svým autem. Tak mi přirostlo k srdci, že potřebuju jezdit a navíc jen s ním. Už jsem zkoušel i jiné auta i s podobným výkonem, ale zatím se vždy a rychle vracím do svého Mondea. Obávám se, že to s věkem nepřestane a závislost to teda je!
Jen ty naše cesty mi vadí. Je to čím dál horší a ještě za to chtějí platit...
Přeju hodně šťastných kilometrů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.