Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám nabídku na Renault Scenic který je 10měsíců ježděný jako služební s 12.000 km. Jeho stav z vnějšku je dobrý, žádné stopy škod apod. takže by vše nasvědčovalo že to bude dobrá koupě.
Ale trochu mě straší že je to diesel lítaný služebně - nemáte nějakou zkušenost s takovými auty? Pouštět se do toho nebo ne? Co myslíte?
G.
doplněno 27.02.15 11:24:A druhávěc je co řešíme jestli bude lepší volba Kia Sportage nebo Renaul Grand Scenic. By mě zajímalo jestli si myslíte že má některý vůz proti druhému nějaké obecné podtstatné výhody které by stálo za to zvážit.
Sice nejsem zastánce dieselových motorů, ale musím napsat, že moderní diesely jsou na tom, co se týče zápachu výfukových plynů, určitě o mnoho lépe než starší diesely. Asi to nebude tak dokonalé jako benzín, ale určitě je to mnohem lepší než starší diesely. V práci máme několik novějších aut s dieselem, tak vím, jak to je.
Jsou lidi a lidi - pokud máte prokazatelně doložen nájezd a servis vozu, pak není důvod výhodný nákup neuskutečnit. Může to být vůz jednoho člověka, který s auty jezdí, jak se jezdit má.
Kdyby to bylo referenční auto pro zaměstnance, kteří si ho berou dle potřeby, asi by mohlo mít nějaké neduhy... ale ani nemuselo.
doplněno 27.02.15 11:32:k druhé věci - nejsem příznivcem značky Renault, ale rozhodně bych v daném výběru šel do něj - KIA je možná dobré auto (pro někoho), ale já bych ji nechtěl ani zadarmo. Renault scenic je osvědčený kus.
Druhou věcí v druhé věci je zásadní info - motorizace.
doplněno 27.02.15 19:09:poprosím tazatele o upřesnění těch variant - motorizace, rok výroby, případně bližší info - packet...
Kia Sportage nebo Renaul Grand Scenic je špatně položená otázka
Dobrý den.
Nám se Kia jeví jako docela agresivně se deroucí na trh korejci, designově ušli kus cesty a na kvalitu jsme zatím nikde nenarazili na nějaké stížnosti - takže jsme mysleli že bychom z toho mohli mít prospěch (že se snaží o své místo na trhu kvalitou i cenou).
Renaulty zase máme delší dobu. Není to nějaká špica, ale když jsme se o ně starali tak to šlo bez větších problémů.
U motoru by nám vycházela dobře i benzínová varianta, ale u dieselu nás dost přitahuje spotřeba. Jízdně jezdíme město/dálky tak půl na půl. Jízdní styl mám spíše takový dieselový než nějaký dynamický závodník. Tak jsme mysleli že by diesel mohla být dobrá volba.
Upřesnění:
Kia Sportage (výbava Exclusive) 1,7CRDi - 539.000,- nová
Reanult Grand Scenic (výbava Zen) 1,6CDi - 476.000,- 11 měs. starý 12.000km najeto (1-2 lidi-firemní vůz)
Vnitřním prostorem, vzdušností a praktičností (sklápění sedaček apod) asi lepší Scenic. Stejně tak výbava je o chlup lepší (polokůže,navigace,lepší motor - ale je tam také více takových těch elektronických "technologií" co se můžou podělat jako el.ruční brzda, start a stop apod. - Kia je víc klasika).
Kia je nová a výbavou o chlup chudší, ale zase působí emoce protože se vyloženě líbí. Bohužel má opravdu malý kufr proti Scenicu a je z ní trochu horší výhled a přehled (vevnitř jako v tanku
Celkově řešíme emoce VS praktičnost, stojí krásná Kia za 63.000 navíc oproti ne tak pěknému ale vybavenému Scenicu v tomto duelu?
Jezdíme trošku hory20%, město30%, dálky ČR40%, dálky zahraničí10%. Nestačila by ta Kia celkově a na ty výlety kde je třeba kufr se nějak namačkat?
to je DILEMA - nedokážeme se rozhodnout. Líbí se nám obě auta, nějak se ty váhy nechtějí překlopit. Pomůže nám někdo argumentem? (vím že to jsou takové ty příjemné "starosti", ale už to trochu otravuje)
Ono to bude spíše o vašich pocitech a líbivosti... Poradím pouze - zkuste si zjistit, jaké máte v okolí servisy. Pokud někdo kupuje vůz v dané ceně, asi nehledí na půl litru spotřeby nebo na možnost náhradních dílů z druhovýroby... Jestli máte v okolí servis, který je vyhlášen kvalitou práce, pak jděte do dané automobilky...
Já bych šel raději do renaultu kvůli variabilitě a servisu v blízkosti, se kterým mám opravdu dobré zkušenosti.
Opravdu potřebujete diesel? najedete ročně tolik? jste připraveni na problémy se vstřikováním, protože je u nás obecně nekvalitní nafta? problémy s filtrem pevných částic? S tím že diesel prostě smrdí, je hlučný a netopí? Vím, dneska je diesel strašná móda,ale...
Kia je jak hjondé - tváří se kvalitně,ale kvalitní auta co vydrží to opravdu nejsou. V dnešní době se šetří a ojebává jak to jen jde a obzvlášť auta jsou spotrebka. A dát za to půl mega?
Zkuste úkrok stranou podívat se třeba na uplně jiné auta, třeba zjistíte, že se vám zalíbí něco jiného...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.