Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fichtla nebo Babettu?

Od: rskrys* odpovědí: 11 změna:

Zdar borci chtěl bych se zeptat, co byste mi doporučili... Babettu 210/207 nebo JAWU 50/23 mustang? S mustangem i babettou (jenom 210) už sem měl tu čest pracovat, ale pořád si nemůžu vybrat :D . Chtěl bych to aspoň na dojíždění do školy a sem tam nějakou vyjížďku :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

pridejte nejaky peniz a kupte si ojeteho mopeda :) sberatelske kousky bych na dojizdeni vynechal :)

rskrys*
hodnocení

na tohle sem se neptal... mě právě učarovalo kouzlo toho ,,chrchlu" a když se za 7000 dá sehnat právě ten ,,chrchel" po GO... (koupit za 5000 a udělat si doma generálku není problém ;) ) a navíc je to česká výroba ;)

hodnocení

0x

radši babetu já měl mustanga a je to těžký nevýkoný a na muj vkus i poruchový

rskrys*
hodnocení

já mám doma babettu k dispozici, ale je otce a když jsem měl doma mustanga tak mi ani moc poruchový nepřišel. :)

hodnocení

0x

Bavíme li se o této kategorii - tak Simsona S 51, má daleko kultivovanější motor, čtyřkvalt, elektronické zapalování, lepší rám, blinkry atd...

rskrys*
hodnocení

Může mi někdo odpovědět na moji otázku? :D neptal jsem se ani na nějakýho současnýho mopeda nebo simsona (je to dobrej stroj, ale už to nema to kouzlo ,,chchlu’’ ) ale jestli babettu anebo mustanga :D (nemyslim to ve zlym ;) )

marmar*
hodnocení

0x
Záleží na vzdálenostech těch vyjížděk. Po 50 km už je Babetta hodně nepohodlná. A kromě spadení řetězu a nějaké nečistotě na svíčce se tam nemá v podstatě co pokazit. :D

ronyx*
hodnocení

0x

Doporučit si netroufám, takže jen rozdíl výhod a nevýhod. Babeta je pomalejší než Mustang a to i po úpravách. Měl jsem spolužáka, co si koupil nového Mustanga (v r. 1978) a vyladil si ho tak (úpravy motoru atd), že mu chodil 110km/h (v leže). Tohle s babetou nikdy neuděláte. O dalších výhodách či nevýhodách v současnosti nevím (kromě toho, že Babeta nemá RZ a nemusí na STK na rozdíl od Mustanga).
Byli doby, kdy to (kromě RZ, STK a rychlosti) bylo nastejno jako dnes - ani na jednom nebyla potřeba pro jízdu přílba. To jsem jezdíval na obou strojích. Pak zavedli pro "malé motorky" povinné přilby. To získala babeta na výhodě - té se povinnost nosit přilbu netýkala, takže už sem pak občas jezdil jen na vypůjčené Babetě a vypůjčeného "pionýra" jsem vrátil. Když zavedli povinnost přilby i na Babetu, opět se to srovnalo a třeba pro mne to tím jezdění na těchto strojích skončilo. Nezvrátilo to ani to, že jsem před cca 3roky měl možnost dostat funkční 2rychlostní Babetu zadarmo. Nevzal jsem ji - v přílbě prostě jezdit nebudu (nikdy sem ji na hlavě ani neměl).

hodnocení

0x

Za mne spíše "písta"/05;20 či 21/ než 23 ale pkd mezi babčou a mustafem tak spíše mustafa

lojzef
01.03.15 04:25

fichtla

rskrys*
hodnocení

tak sem to vyřešil, na babettě budu jezdit po dědině a na pichtlu do školy :D díky za rady ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]