Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbaveni se koupeneho auta

Od: acent odpovědí: 11 změna:

Dobry den prosim nutnou a rychlou radu...koupil jsem bourane auto na nahradni dily ktere je na chomutovskych znackach(ja jsem z KV) auto ma VTP i ORV,mam i kupni smlouvu...chci auto prodat dal a uz ho proste neresim ale nechci platit zadny prepis atd nebo cokoliv jineho protoze se to nevyplati...tak se ptam jestli muzu udelat normalne dalsi kupni smlouvu a auto jen tak prodat bez toho aniz bych se bal ze mi dojdou domu nejake faktury za neplaceni atd doufam ze me chapete a prosim poradte j to moc nutne a mockrat Vam dekuju predem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

uplně jednoduché, prodejte ho dále, sepište smlouvu. Pojištění platit nemusíte, páč ho platí právní majitel. To bude ten, komu auto prodáte.

603902651

acent
hodnocení

Pane mockrat dekuji jestli to tak opravdu je tak jste me strasne potesil mockrat vsem dekuju...takze jen smlouvu a to je vse? nebudu uz muset nic resit?

acent
hodnocení

Jeste uvedu,ze mam v kupni smlouve napsano ze jsem povinen vozidlo pojistit,ale majitel mi nedal ani plnou moc k prevedeni vozidla(ale to mne netrapi,protoze nic prevadet,prepisovat nebo tak nechci) taky jsem si vsiml ze ve VTP je VOZIDLO PREVEDENO-ODHLASENO na OSOBU CO MI AUTO PRODALA a pak tam je jeste DNE 28.2.2006 takze to docela nechapu proto se ptam...chci auto prodat tak se ptam jestli muzu udelat kupni smlouvu a auto v klidu prodat nebo udelat jeste nejake kroky...mockrat dekuju

celp*

Právně je auto Vaše,tak ho klidně prodejte.Pojištění je zatím povinna sjednat osoba uvedená v odhlášce.

acent
hodnocení

A jste si tim jisty? ja mam strach ze mi domu zacnou chodit nejake faktury...takze mam tedy udelat kupni smlouvu a auto dale bez obav prodat? ve VTP moje jmeno vubec neni je jen na kupni smlouve...takze ho muzu bez obav prodat na uplne stejnou kupni smlouvu kterou dal minuli majitel me? nebo jeste neco je potreba? opravdu mockrat bdekuju,jsem vystresovanej z toho:( mimochodem a co clovek kteremu auto prodam ten ma delat co?

celp*

Sepíšete s kupujícím smlouvu,předáte mu vozidlo se všemi doklady a jak se zachová on toť otázka.Měl by nahlásit změnu v registru vozidel,nebo vozidlo prodá dalšímu zájemci.

Zkuste si pročíst rubriku auto-moto-administrativa.Návodů jak se zachovat je tam dost.

acent
hodnocení

@celp - ve velkem TP je napsano ze je vozidlo odhlaseno-prevedeno na binderova martina (majitelka co mi auto prodala) takze kdyz auto prodam nebudu uz muset nic resit? v TP vubec moje jmeno neni,to je jen na kupni smlouve...nemusim ja zadat zmenu v registru nebo neco podobneho? ja jsem se do toho nejak zamotal a musim to vyresit do pondeli...

acent
hodnocení

Kdyz auto prodam a neprihlasil jsem ho muze ho budouci majitel prihlasit na sebe? bude asi potrebovat plnou moc,ale od koho? odemne nebo od byvaleho majitele na ktereho je auto odhlasene? jednoduse bude ho moct budouci majitel prihlasit az mu auto prodam? dekuji za brzkou odpoved:)

auto prodáte, BUDTE mít kupní smlouvu, kopii dáte kupci. pak bude vše na něm.

plnou moc nepotřebuje

vidíte telefon?

ondrejvichr
hodnocení

0x

Ahoj ,urcite se toho zbaviš to se neboj :) ,mel jsem uplně ten stejny problem. Staci sepsat kupni smlouvu a je to

acent
hodnocení

Mockrat vsem dekuju za odpovedi uvidim jak to tedy dopadne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]