Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upevnění SPZ bez rámečku?

Od: audinkar odpovědí: 11 změna:

Jak upevnit SPZ bez rámečku, aby neodpadla a aby se nemuseli měnit 5. dveře, až by se SPZ měnily?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sos*
hodnocení

2x

Jako dříve - tedy na dva šroubky

hodnocení

0x

Jako kolega, jako dříve, dva šroubky, nebo dva nýty.

doplněno 26.02.15 09:33:

OK, vezměte řízkovou pochoutklu, přijeďte o víkendu za mnou, já Vám to zdarma připevním.

:)

Když už se tak jako tak bude šroubovat, tak proč nepřišroubovat rámeček a RZ do něj?

audinkar
hodnocení

0x

A nebyl byste nekdo tak hodnej a neudelal mi to, prijedu, zaplatim. nevim ani jak vyndat spz z ramecku. Jde mi o to, ze to vypada mnohem lip, proto to chci bez ramecku.

hodnocení

0x
Teoreticky můžeš použít i nějakou dobrou oboustrannou lepicí pásku. Některé vydrží opravdu hodně. Mě takhle na STK borci nalepili chybějící odrazku na vozík a ta drží už pět let. To by splňovalo tvoji představu, že se do dveří nebude ani vrtat.

hodnocení

0x

Je to dobré riešenie,no na SK sa to považuje u policajtov za poškodenie EVČ,lebo okolo diery sa môže poškodzovať reflexná vrstva,väčšinou sa to rieši upinácimi páskami na kabely,cez podložku.

jirkamatapat*

Samozřejmě to je dobré řešení i proti krádeži.Na STK a ani policie na toto řešení nic neřekne,je to legální způsob připevnění RZ. A slovenským policajtům bych to vysvětlil také.

ano ale hlava šroubu se musí "natřít" bílou barvou! (Předpokládám že ne do písmena a číslice-potom černou!)

ronyx*
hodnocení

0x

Svého času (když se začaly zavádět RZ s reflexní vrstvou), tak se mluvilo o tom, že už nebude možné do tabulek vrtat otvory (staré RZ měly díry, nové už ne a tak si je lidé pro šroubky vrtali svépomocí), protože dojde k poškození reflexní vrstvy a že vyvrtání otvoru policie bude brát jako úmyslné poškození RZ s následnou pokutou. To byl také nejspíš důvod k masovému rozšíření plastových podložek i pro auta, kde to dřív nebylo třeba (značky tam byly na šroubcích). Typicky auta, kde byla značka na šroubcích, pak se z nějakého důvodu značka měnila za nový typ a každý si dával podložku, i když to jinak moc výhodné není (snadná krádež RZ, možnost ztráty). Co je na tom pravdy nevím, ale pro jistotu bych doporučil před vrtáním nastudovat zákon a případně se zeptat přímo techniků na registru vozidel.

milan23*
Já jí provrtal,přišrouboval mosaznými šroubky a nikdo zatím nic neříkal.

cl
hodnocení

0x

Mám nalepeno Mamutem. V případě potřeby odříznu silným vlascem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]