Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadní LED světla - svítí kontrolka žárovky

Od: landos odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit. Budu si kupovat LED zadní světla, prý když je vyměním za obyčejná světla, bude mi hlásit ř. jednotka, že mám prsklou žárovku - nebude skoro žádná spotřeba.

Neporadil by mi někdo, jak tomu předejít? Dát tam nějaký odpor?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

3x

Taky by to šlo. Paraelně. Bude tam topit. Spotřeba bude stejná jako s normální wolframovou žárovkou. Na co tedy LED? Efekt? :)

Dej odpor.

pavelpv*
hodnocení

0x

Nevím jistě ale mam za to že se prodávají redukce can-bus nevím teda co v nich je co, se spotřebou ale je to řešení toho malého odběru a komunikace s řídící jednotkou,elel třeba se pletu někdo bude vědět víc asi taky záleží na autě zn.

doplněno 02.03.15 15:55:

svetzarovek.eu/...

toto by asi vše mělo pořešit

landos
hodnocení

Díky, nevíte jak se ten odpor spočítá? Jaký mám koupit? Kolik má mít odpor a výkon?

Děkuji

Ten can bus nevím co znamená

landos
hodnocení

Nesetkal se s tím opravdu někdo jak to udělat?

Děkuji

thomaser*

Zdravím používáme led žárovky všude v Renault Scénic a Škoda Felicia (tam canbus nejde, žárovky se nerozsvítí), ale jinak bez canbusu svítí. Mohu doporučit je to moc krásné :)

landos
hodnocení

Dobrý den,

jde mi jen o to, že mi řídící jednotka hlasí že mám špatnou žárovku pokud dám LED žárovku.

Jak jednotku oklamat, že to není LEDka ale normální vláknová žárovka?

hodnocení

0x

nejjednodussi je nechat si vypnout kontrolu parkovacek diagnostikou...jinak paralelní rezistor /odpor/...

Budu si kupovat LED zadní světla - náhrada dvouvláknové žárovky 5/21W? nebo jen koncová obrysová 5W?

pokaždé bude velikost rezistoru jiná...

doplněno 27.02.15 09:41:

velikost hodnoty paralelního rezistoru vypočteme podle vzorce R = napětí za provozu na druhou, lomeno příkonem žárovky; velikost paralelního rezistoru pro jednotlivé žárovky

5W R=U*U/P R = 14*14/5 = 196/5 = 39,2 ohmů rezistor se vyrábí v hodnotě 39 ohmů

21W R = 14*14/21 = 9,33 ohmů rezistor se vyrábí v hodnotě 10 ohmů

ztrátový výkon rezistoru podle žárovky, raději na větší ztrátový výkon, bude méně teplý...připojit paralelně k jednotlivým vláknům žárovek...uložit tak, aby nedošlo k poškození vozidla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]