Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rád bych veterána + polopřevod. Jak na to?

Od: lobyzon* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den přeji. Prosím Vás, můj dotaz se týká zaběhlého tématu přepisu automobilů. Je to tak, že mám auto v polopřevodu již od roku 2009. Auto je bez stk, pojištěné, a na stk ještě nepřipravené. r.v. je 86 za rok bude mít věk na veterána.
Mám tedy dotaz. Chtěl bych přihlásit příští rok auto na veteranské papíry. Dočetl jsem se, že na veterána se ekodaň neplatí. Celou dobu čekám kdy nabyde auto na 30let a přejde do veterána. Novela mi zhatila můj malý plán. Postupem času na autě pracuji k provozu schopnému a originálnímu stavu. Jenže nevím jak teď. V případe zrušení papírů od auta do data 30.6. Lze nějak přihlásit vůz potom na veterána.? Nebo musím udělat rychle stk, přepsat a zaplatit eko?
Kdyby peníze byly zbytkové, tak neřeším eko a zaplatím to. Mám čerstvou rodinu tak každý peníz dobrý.
Prosím Vás tedy zkušené o radu.
Ještě doplním. Dočetl jsem se, že obejít vyřazení vozu v polopřevodu z evidence lze podáním žádosti o přepis vozu do 30.6. Kde potom zase není dáno do kdy se má přepis uskutečnit. Nevím nevím ale. Někde jsem to na netu četl. Ale znáte to, někdo něco napíše aniž by věděl..
Děkuji Vám za pozornost. S pozdravem Adam

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

0x

Přepsat a zaplatit Eko, anebo nechat vyřadit a vystavit značky pouze na veterána, provoz vozidla je poté omezen

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]