Nejste přihlášen/a.
Hezký den, potřebuji poradit s výběrem auta. Chci starší cca 10 let za cenu 50 - 60 tis. a hlavně vyšší s ohledem na bolesti zad. Jezdím denně do zaměstnání cca 12 km jedna cesta, proto se dívám na na benzínové motory. Občas si zajedu na výlet kolem 100 km a opravdu vyjímečně dál. Prohledala jsem inzertní servery a po bojích s mužskou částí domácnosti jsem se zaměřila na Citroen Xsara Picasso a Huyndai Matrix. Doposud jezdím v Toyotě Yaris, která je taky trochu vyšší, má dobrou spotřebu a přemýšlím, že bych zvažovala i koupi další Toytoty. Děkuji za případné rady a názory
díky za nápady, Fusion se líbí manželovi, ale mně bohužel ne, to víte ženská mám raději oblejší tvary, když už si můžu vybírat. Ze stejného důvou se mi nelíbí ani Panda
xsara picasso 1,6i, renault scenic 1,6i, opel zafira 1,8
doplněno 24.02.15 13:34:Za dané parametry nezbude nic jiného než vzít balík peněz a den dovolené - nachystejte si cestu na 3-5 bazarů s dobrou nabídkou a zkuste s sebou vzít nějakého servisáka.
picasso je velmi pohodlné, ale já osobně nemám rád jeho přední sklo a ty trojůhelníčky - připadne mi, že je to provozu až nebezpečné - otec si jednou půjčil bráchovo a málem na přechodu přejel paní s kočárkem - prý se schovala za ty A sloupky... (?) Taky tachometr je takový hodně o zvyku...
Scenic - renault - kdyby ta značka na kapotě byla jiná, asi bych neměl výhrady - ale renaulty jsem měl 2 (R19 a R25) a nikdy více). Nicméně tyto vozy jsou dobré - pokud není potíž s elektronikou...
Opel - má alespoň pořádnou kastli - pevnou. V motorizaci 1,8 85kW je super - jen má problém s častější výměnou předních tlumičů...
Ford - mám doma fiestu bez elektřiny - fordu s elektřinou (okna v elektrice, různé VIP výbavy,..) - a také motor a s ním spojená elektronika - za trest
K Renaultům mám trochu nedůvěru podle toho jsem si přečetla. Syn má Fiestu a v pohodě, pro mě je ale moc malý. Druhý syn má Focusa a má pořád problém se startováním. Už jsme tam vyměnili co se dalo a pořád to zlobí. Ono si asi člověk nevybere, je to o náhodě. Ale pořád mi ze všeho vychází nejlíp ten Citroen. I když s ním zkušenosti nemám.
jj, moc si nevyberete, každé auto má svoje mouchy - jsou typické vady a pak štěstí/ smůla na kus. Focus můžete upřesnit - jaký motor a co to dělá?
Fusion je OK, o dost větší než Fiesta a patří ke spolehlivým.
Focus 1,6 benzín. Vloni v zimě začal špatně startovat, startér se točil a chytilo to až tak napopáté. V servisu to bylo asi třikrát, bohužel si už nepamatuju, co vyměnili. Na diagnostice jim to něco ukázalo, tak to opravili, ale bohužel závada se opakovala. Vždycky jen za studena. Pak bylo léto a startovalo to trochu lepší. No a teď mi syn říká, že znovu to samé. Startér se točí a trvá to než chytí. Napadá mě, jestli to nemůže být benzínem. Říkal, že tankoval na naší vesnické čerpačce a jestli tam nemají nějaké šméčko
Benzínem spíš ne, ale natankovat kvalitní + čistič vstřiků může zkusit. Může vyčistit volnoběžný ventil, zkontrolovat nebo rovnou vyměnit svíčky (origo Ford), přívod benzínu = pal. čerpadlo, filtr, regulátor tlaku paliva, změřit tlaky ve válcích, pak čidlo teploty, baterka (pokles napětí při startu), a až pak dražší věci... Může to dělat spousta věcí... Dělá to pokaždé nebo jen občas, mění se podle vlhkosti vzcuchu nebo jen podle teploty?
Dík za rady. Pořád to nedělá, jen někdy. Já s tím nejezdím a syn mi říkal, že v posledních dnech dost často. Je možné, že by to mohlo být tím vlhkem. Mechanik co to vloni opravoval začínal svíčkama a pak nějaké rozvody, filtry, mám pocit, že i čerpadlo, bohužel si to moc nepamatuju. Uvidíme, co bude dál. Vím, že se nedá radit takto po netu, tak se to bude muset dát do servisu. Hezký den
Jak vidíte tak servis jen mění díly a nic. Po netu se radit dá, samo že vidět to naživo je lepší
Ať vyčistí vonoběžný ventil (zvládne sám), můžou to být kabely ke svíčkám (za vlhka probíjí a pro start je slabá jiskra). Pokud to nepomůže tak bych zkusil čidlo teploty (může dávat špatné údaje a řídicí jednotka nastavuje špatné množství benzínu)
Ještě jedna věc - při startu točí a nechytne (bez plynu); nebo točí bez plynu nechytne a chytne až při sešpápnutí plynu; nebo bez plynu chytne a hned chcípne?
Šla jsem to teď zkusit, od včera to slálo, Poprvé bez plynu nechytlo, podruhé s plynem taky ne. Napotřetí to chytlo v pohodě.
Z těch levnějších možností viz výše - vyčistit voln. ventil (tím se nic nezkazí), pak kabely a čidlo teploty, pak ještě změřit kompresi. Další možnosti už chtějí zkušeného mechanika který půjde najisto, jinak to je drahá loterie...
jj, Punto je taky OK a to nejnovější je i kulatý Ani ne tak zadní ramena (odcházely ložiska - celý rameno i s ložiskam je ca za 3000), ale spíš odchází el. servo resp. snímač natočení volantu. Motor taky 1,2 8V - je stejný jako v Pandě. Asi nejlepší poměr výkon - cena je Punto 2 po FL (velký světla)
Díky za rady, dám přečíst synovi. Punto máme taky doma, jezdí s ním manžel a žádný problém s ním nebyl. Bohužel je to už stařešina, tak půjde do důchodu Manžel po mě zdědí Yarisa a já jako hlava rodiny si vybírám lepší
Díky za radu Zafiru nemám ve výběru, to mě tady kolegové doporučovali, taky je to pro mě už hodně velké. Zatím mě nikdo nenapsal názor na Hyundai Matrix... toho mám s Picassem mezi top. Renaulta Scenic jsem si taky zkoukla a zkusím nahodit manželovi. Vím, že je u nás doma nějaká averze na tuto značku
Rencky měly, bohužel, značné problémy s motory (zejména dCi) i od roku 2008 dolů. Užil jsem si s ním své, naštěstí to byl služebák, takže finančně ruinoval firmu, ne mě. Takže Rencka ani zadarmo - protože i tak se prodraží.
Popřemýšlejte o C-Maxu. Je to zvýšený Ford Focus, manželka si jej pořídila namísto Mondea, které jí zrušili totálkou. A je z něj nadšená.
C-Max se mi líbí taky, ale trošku přesahuje můj limit to bych musela rozbít prase, co si šetřím na důchod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.