Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Před pár dny jsem měl nehodu s vozidlem za 100tisíc které máme cca 1 rok. Dnes mi bylo likvidátorem sděleno že se jedná o totálku, a že mě dále vyrozumějí, auto údajně dají do jakési aukce. Co mohu teď očekávat? Jak postupovat, abych jako poškozený, ještě nevyvázl hůř než teĎ na tom jsem.
Děkuji
Aukce slouží pojišťovně jako způsob ocenění využitelných zbytků vozidla. Dále pojišťovna stanoví cenu vozidla (před havárií) v místě a čase obvyklou. Vám pak vyplatí rozdíl obou částek a nabídnou zprostředkování prodeje zbytků vozidla vítězi aukce. Na Vás je se rozhodnout, zda je vítězi aukce prodáte, či nikoliv. Nemusíte, můžete si kupce najít sám. Dokonce můžete vozidlo opravit a dál provozovat. Záleží na tom, co je pro Vás výhodnější.
Dobrý den, takže Vám určitli totálku a pak jste dělal co, dali Vám 42tis a auto jste si ještě nechal? Ono v klidu se řekne lehce, auto bylo super, jezdilo super, vypadalo super, teď akorád problémy né vlastní vinou, a shánět něco podobného. Navíc jsem ho měl od známého takže člověk tušil jak sním bylo nakládáno. Děkuji Vám za radu.
Takže prosím Vás příkladně. Vrak někdo koupí za 40tisíc. Oni řeknou že auto mělo hodnotu 60 ( i když blyo v super stavu) a dají mi rozdíl 20tisíc, s tím, že budu chtít zprostředkovat prodej, to by mi dali ještě těch 40? nebo řeknu že si ho zpravím a budu doufat, že se do 20tis vlezu (což ne).. pochopil jsem? Děkuji Vám za radu
Přesně tak, když si vrak necháte dostanete 20 a když ho necháte pojišťovně tak 60. A počítejte s tím, že pojišťovna bude tlačit odhad ceny co nejníž, takže to bude "bazarová cena za nejlevnější podobné auto". Je dobré mít zdokumentovaný stav auta a případně i svůj znalecký odhad ceny, ale je otázka jestli se to vyplatí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.