Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistná událost, totálka

Od: orf* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Před pár dny jsem měl nehodu s vozidlem za 100tisíc které máme cca 1 rok. Dnes mi bylo likvidátorem sděleno že se jedná o totálku, a že mě dále vyrozumějí, auto údajně dají do jakési aukce. Co mohu teď očekávat? Jak postupovat, abych jako poškozený, ještě nevyvázl hůř než teĎ na tom jsem.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Aukce slouží pojišťovně jako způsob ocenění využitelných zbytků vozidla. Dále pojišťovna stanoví cenu vozidla (před havárií) v místě a čase obvyklou. Vám pak vyplatí rozdíl obou částek a nabídnou zprostředkování prodeje zbytků vozidla vítězi aukce. Na Vás je se rozhodnout, zda je vítězi aukce prodáte, či nikoliv. Nemusíte, můžete si kupce najít sám. Dokonce můžete vozidlo opravit a dál provozovat. Záleží na tom, co je pro Vás výhodnější.

lojzef

Bud v klidu měl sem auto za 30000kč stalo se mě to a dostal jsem 42000kč

orf*

Dobrý den, takže Vám určitli totálku a pak jste dělal co, dali Vám 42tis a auto jste si ještě nechal? Ono v klidu se řekne lehce, auto bylo super, jezdilo super, vypadalo super, teď akorád problémy né vlastní vinou, a shánět něco podobného. Navíc jsem ho měl od známého takže člověk tušil jak sním bylo nakládáno. Děkuji Vám za radu.

orf*

Takže prosím Vás příkladně. Vrak někdo koupí za 40tisíc. Oni řeknou že auto mělo hodnotu 60 ( i když blyo v super stavu) a dají mi rozdíl 20tisíc, s tím, že budu chtít zprostředkovat prodej, to by mi dali ještě těch 40? nebo řeknu že si ho zpravím a budu doufat, že se do 20tis vlezu (což ne).. pochopil jsem? Děkuji Vám za radu

asd1

Přesně tak, když si vrak necháte dostanete 20 a když ho necháte pojišťovně tak 60. A počítejte s tím, že pojišťovna bude tlačit odhad ceny co nejníž, takže to bude "bazarová cena za nejlevnější podobné auto". Je dobré mít zdokumentovaný stav auta a případně i svůj znalecký odhad ceny, ale je otázka jestli se to vyplatí...

hujer123*
hodnocení

0x

Dají vrak do aukce, kde se jej pokusí prodat. Pak k ceně, který dostanou za vrak přidají plnění do výše škody, tj časová cena vozidla v době nehody. Jak dále postupovat jste měl možnost prokonzultovat s likvidátorem.

orf*

Dobrý den, možnost jsem měl, ale jsem z toho rozhozen. Děkuji Vám za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]