Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
Omylem při couvání se mi nedávno povedlo ohnout popelnici - tyč, na které je popelnice připevněna. V afektu jsem odtamtud odjel. Popelnice byla na parkovišti, pár cm za obrubnikem, na který jsem taky najel. Jednalo se o popelnici restaurace. Netuším zda měli kamery. Lidi přijíždějící a opačně tam byli. Tak mě napadá co mi hrozí, pokud to je na záznamu, zničení majetku a odjetí od "nehody"? Co mi hrozí prosim Vás?
Pokud viník ujel od dopravní nehody, při které nedošlo ke zranění, bude se jednat pouze o přestupek. V takovém případě je možné účastníkovi dopravní nehody uložit pokutu ve výši od 2.500,- Kč do 5.000,- Kč a v blokovém řízení pokutu do 1.000,- Kč. Pokud by se přestupce tohoto přestupku dopustil v uplynulých 12 měsících dvakrát a vícekrát, nebylo by možné tento přestupek projednat v blokovém řízení a ve správním řízení by musela být uložena nejen pokuta, ale i zákaz řízení na 1 až 6 měsíců.
Pokud se přiznáte, bude oprava sloupku uhrazena z vašeho povinného ručení, za podmínek, které jste si sjednal (spoluúčast atd). Pokud se nepřiznáte a vyhledá vás policie, tak nevím, jak se na to bude koukat pojišťovna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.