Nejste přihlášen/a.
Ahoj mam auto za cca 60 tis kc. nedavno jsem sejmul srnu a protoze to je vuz co mel porizovaci cenu cca 1 milion nd jsou silene drahe. svetlomet sem vzhledme k tomu,ze to je dovozove auto zhanel mesic- originalni stoji 9600,- nakonec sem sehla z bouracky. nastesni zbytek sem nechal byt. kdych to mel pojistene dostanu od pojistovny za tukly blatnik a prasklinu na narazniku dalsich aspon 10 tis,ale to uz je fuk. za povinne rucnei platim 3500,- a havarijko u kooperativi mi vypoctala se vsema bonusama a slevama na 4500 cca coz neni takova hruza,ale je to celkove palka. stret se zveri je pak za 620,-
Je tu nejaky odbornik co mi dokaze rict jak se pak postupje,kdyz ja zalatim havarijko auto v zime v prosinci na lede rozbiju a bdue to samozrejme hned totalka diky drahym dilum jak budou postupovat?podle jakych tabulek? protoze tyhle auta jsou na bazosu za 20,ale i za 80 tis a ja bych rad vedle jak to ten pojistovak krom toho, jaky tam je motor a rok vyroby a km rozlisi ,protoze luxusni vybavu to ma v zakladu i kdyz je za tech 23 tis co sem nasel a nechtel bych pak pak dostat od pojistovny 25 tis minus 5 tis spoluucast aby mi sebrali jeste auto coz prej delaji. jinak jeste chci rict, ze na te pojistovne se me vubec neptala na cenu vozidla samo ji to spocitalo na internetu sem to vzdy zadaval. a vsude me to vyslo spis okolo 5-6 tis jen pred kdysi nekde okolo 3500,- a ten servr nemuzu zaboha najit neproadite,kde by mohlo byt nejlevnejsi havarijko pres ty srovnavace?
Kazdopadne jiste chapete pokud jste zazili nejakou kolizi,ze se uz bojim jezdit clovek yb se citil pojisteny bezpecneji,ale nechi na tom projet vsechny prachy
když to někde rozbiješ, tak ti určí hodnotu vozidla, za kolik se nechá sehnat. pak jde auto do jakéhosi prodeje a za kolik se prodá, tak bud ho můžete prodat a zbytek doplatí pojistovna nebo si vrak necháte a dostanete od pojistovny jen ten zbytek. auto v hodnotě 60tis nemá smysl pojišťovat. mám hodnotu auta 2x takovou a mám to poute proti odcizení, pač to je škodofka a ty se nenechavcům mooc líbí..
To je sice pekne,ale kdo to ma platit? to svetlo neslo v nahrade koupit nove nebylo skladem kdyz slo stalo 5 tis ve fiatu stalo 9600,- na vrakaci 2000, cekal sem 2 mesice az dovezou ze zahranici auto na dily. Snce,ze trefim srnu znova je velice vysoka. tkaze minimalne pripoistimna tu zver. ata havarka jako delam v autorizaku tkaze to jetse proberu se sefem jak to s tim upatnovanim je likvidatora se moc ptat nechci,protoze ten by me pak mohl podezrivat,ze bych chtel nekdy neco fingovat.
Kazdopadne tohle bastlit na kolene se neda to ti rikam narovinu to si zadnej strejda za 5 tis nezpravi,rptoze za 5 tis nekoupi ani dily natos to nalakuje a posklada. to neni felicie nebo fabie,kde stoji naraznik litr a blatnik 700 a svetlo 800
No kdo to asi zaplatí? Ty. Je to tvůj boj. Já si to nekoupil.
Právě u takových aut, kde jsou dražší náhradní díly, je výhodné, aby to si to opravil nějaký strejda. A proč by kupoval vůbec nějaké nové drahé věci. Pokuď budou utrhané držáky světel a prasknutý nárazník, tak svářečka na plasty poslouží dobře. A do lakovny se s tím taky nepoveze. Foukne to na zahradě. Na starém autě za pár desítek tisíc si přece nebude kupovat nové věci. Není přece blázen. On potřebuje na tom autě vydělat. A na koleně se dá udělat spousty věcí.
Na každé vesnici je minimálně jeden, co tyhle "šikovně" bouraná auta dává po práci dohromady.
Každé pojištění musí být výhodné především pro pojišťovnu. Jinak by to nedělala.To že tyto auta někdo nabízí za 80tis neznamená, že se za to prodávají.
Modelový případ. Ty sejmeš divočáka.Bude ko narazník, ulomená světla, atd. atd. atd.
Pro pojišťovnu totální škoda. Vozidlo před bouračkou ohodnotí na 25tis Kč. Zbytková cena vraku bude ohodnocena na třeba 15tis. Nějakej strejda si to posvařuje a ani nebude muset nic kupovat.
Takže pokuď auto nebudeš chtít, tak dostaneš na ruku 20tis (5 tis spoluúčast)
Pokuď si budeš chtít vozidlo nechat, tak dostaneš 5tis Kč, jako náhradu škody. A to se vyplatí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.