Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena motoru alfa romeo

Od: wecker odpovědí: 6 změna:

Dobry den, mam alfu romeo s rozbitym motorem a potrebuji ji ho vymenit. Tak ze moje otazka zni: Kam mam zajit, co a kde vyridit? To ze motor musi bejt stejny typ, vykon vim. Dekuji za odpovedi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidhavel*
hodnocení

0x

Administrativně nic řešit nemusíte, resp. pouze na odboru dopravy si nechat vymazat z velkého TP evidenční číslo motoru... záležitost tuším za 50ti korunu...

hodnocení

0x

Bud vymaz - pred vymenou a k tomu je potreba evidencka puvodniho motoru,

nebo nahlaseni zmeny udaju - po vymene.

V kazdem pripade je potreba jit s novym motorem na emise a STK.

jarda2*

Tak pokud nebude cislo evidovano, tak IMHO na zadnou STK ani ME po vymene nemusi, jestli bylo mysleno pred, tak OK.

Mne by zajimalo, pokud mam starou verzi TP, kde cislo motoru je, a vydaji mi novou verzi formulare, kde jiz neni prislusna kolonka, napisou cislo motoru do poznamek nebo se to uz neprenasi? Nebo staci k vymazani cisla motoru normalni protokol z STK? Jak muze byt stary?

davidhavel*

Axusi, jste si Vámi popsaným postupem zcela jistý? Nezdá se mi to... číslo motoru jsem si nechal bez problémů vymazat z velkého TP bez dalších dokladů a poté motor přehodil za typově stejný. Na EM a STK nebyl poté vůbec žádný problém a nevím, proč bych tam měl chodit dřív než v řádném termínu, byť jen na evidenčku...

To STK patri k tomu nahlasovani zmen v udajich (tedy pokud mas stale vyrobni cislo motoru v TP - nenechal sis ho predem vymazat) - dnes uz ho stejne automaticky vymazou, nez aby zapisovali novy.

Viz zakon 56/2001 Sb.

paragraf 12

odstavec 3:

(3) K žádosti se v případech, kdy předmětem změny údajů je výměna podstatné části mechanismu nebo konstrukce vozidla, dále přikládá doklad o nabytí této části a protokol o technické prohlídce provedené po výměně této podstatné části.
V pripade, ze si predem cislo motoru nechas vymaznout, tak samozrejme pak uz nikam nemusis, pac by nebylo co zapisovat, ale po mne chteli pred vymazem evidencku s aktualnim cislem motoru :(
davidhavel*

Dobrá :), dávám "dobrou odpověď" :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]