Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trest za alkohol

Od: karel33 odpovědí: 26 změna:

dobry den ma někdo zkušenost z trestem za řízení pod vlivem alkoholu? Dychnul jsem 2promile žádná nehoda ani se nikomu nic nestalo naštěstí jen me chytla běžná hlídka...jaký trest mi muže hrozit? Dekuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Manžel mé známé, 2,5 promile,bouračka-naštěstí jen plechařina, ŘP na 4 roky,uhradit škodu tomu druhému,podmínka a 40.000,- pokuta-v té době celkem slušně vydělával,teď už ne,teď hlavně chlastá.Je to prostě různé.

hodnocení

0x
Odebrání řidičského průkazu.
doplněno 20.02.15 20:19: Bussi,omlouvám se,někdy rychleji píši než čtu.Jsem také jen člověk.A k Vaší poznámce,také řídím a nejen auto.
Vaření a pečení je mé veliké hobby.
karel33
hodnocení

No slyšel jsem ze můžu skončit i ve vezeni ptá je to nad 1promile což je špatný

layborr*
více než 1 promile -trestný čin a nepodmíněný trest až 1 rok vězení,6-7 trestných bodů,25.000 - 50.000 Kč pokuta,zákaz řízení na 1-2 roky."Peněžitý trest by měl odpovídat příjmům pachatele. Při příjmech například 15 tisíc korun měsíčně soud obvykle ukládá trest 30 až 40 tisíc a samozřejmě vždy je udělen dále trest zákazu činnosti. Ten může soud uložit až na 10 let. U prvopachatele soud většinou uloží zákaz činnosti v rozmezí jeden až čtyři roky, vždy v závislosti na tom, jak moc byl řidič opilý."
doplněno 20.02.15 21:35:

joudic - kde bere tu cifru 7-10 000?

Soudce vychází z výše platu , asi víš kolik tazatel má příjem .

ohneta*

wampíku, šak si odpověděla správně, mimojiné i odebrání ŘP ;)

Ohnetko moje milá,děkuji za zastání *pusa*

hodnocení

0x

Kámoš měl první trest - veřejně prospěšné práce 200 hodin. ŘP odebrán na rok. Když ho pak chytli na motorce bez ŘP a pod vlivem, měl 3roky podmíněně - podmínka ještě neskončila a riskuje - valí každý týden do hospody v autě...i z hospody

buss
hodnocení

0x

Je to > 1 % trestný čin.

doplněno 20.02.15 20:04:

wampe, wampe, to není o vařečce

hodnocení

0x

Tady máte odpověď: pravnilinka.cz/...

danys*
hodnocení

0x
Hrozí tam rok vězení.jako netrestaný nebo pokud nejste v podmince to je vetsinou podminka. Samozřejme zakaz řízeni. Pokuta být nemusí - záleží na soudci
karel33
hodnocení

Jej ne trestaný a s odebráním ridicaku počítám ten už stejně nemam

joudic*
hodnocení

0x

odebrani RP na cca 2 roky a pokuta okolo 7-10 tisic :) jinak nic

doplněno 20.02.15 22:13:

vychazim z vlastni zkusenosti...

karel33
hodnocení

snad mate pravdu a dopadne to takhle*zed*

danys*
Od kdy se trestný činy řeší pokutou?
Si zapomněl na podmínku !
suchy*

nikdy jste neslyšel o peněžitém trestu?Jinak záleží pouze a jenom na soudci,možné jsou všechny varianty zde zmíněné,popř. i jejich kombinace-např.lze uložit zákaz činnosti a podmínku nebo peněžitý trest.

danys*
Peněžitý trest + podmínka. Trestný čin nelze řešit pouze peněžitým trestem!
suchy*

§ 274

Ohrožení pod vlivem návykové látky

(1) Kdo vykonává ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, zaměstnání nebo jinou činnost, při kterých by mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán,

a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 havárii, dopravní nebo jinou nehodu, jinému ublížení na zdraví nebo větší škodu na cizím majetku nebo jiný závažný následek,

b) spáchá-li takový čin při výkonu zaměstnání nebo jiné činnosti, při kterých je vliv návykové látky zvlášť nebezpečný, zejména řídí-li hromadný dopravní prostředek, nebo

c) byl-li za takový čin v posledních dvou letech odsouzen nebo z výkonu trestu odnětí svobody uloženého za takový čin propuštěn.

danys*
Kopírovat umíte, ale čtení a vnímání psaného textu vám dělá problem!
Odnětí svobody + peněžitý trest
nebo
odnětí svobody + zákaz řízení.

au1
hodnocení

0x
zkusenosti z poslednich let z meho okoli - 2 roky bez papiru, po roce si lze zazadat o predcasne vraceni. pokuta 20 tisic. zadna basa nebude, ale zaznam v rejstriku nejspis bude. tedy pokud je to vas prvni takovy delikt...
danys*
Minimálně podmínka samozřejmě..

hodnocení

0x

Jsou tři varianty: 1. 7 bodů ,pokuta 2500-20 000kč a zákaz řízení na 6 měsíců až rok nebo

2. 7 bodů , 25 000-50 000kč a zákaz na 1-2 roky nebo

3. 7 bodů , odnětí svobody až na 3 roky,peněžitý trest a zákaz řízení až na deset let!

Viz : 12bodu.cz/...

hodnocení

0x

sorry,ale doufam ,ze ten nejtvrdší.

schulz

To by mě taky zajímalo,kolik je trest za 0.78 v krvi+nehoda,bez zranění,momentálně jsem bez trvalého zaměstnání

buss

Všecko máme v zákonech, 361/2000, přestupkový zákon, trestní zákoník. Přesnou výši sankce ví jen ten, kdo ji uloží.

schulz

Tak já jsem dostal 11 000 a 8 měsíců po polovině trestu vrácení+psychotesty a testy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]