Nejste přihlášen/a.
Ahoj tenhle týden, mě babička nechala potom co jsem čerstvě dostal řidičák, řídit máme škodu felicii, a v průběhu jízdy jsme stavěli na benzínce a babi říkala at natankuju normálně natural 95 a nějaký éčko (ekologický nebo co) a půl na půl deset litrů toho a deset litrů toho, tak si říkám to si musím pamatovat, a když jsme jeli zpátky tak že, se tam ještě stavíme pro benzín ale tentokrát prej už jenom 10 litrů benzínu. a to mi tak zamotalo hlavu, že vůbec nvím co dělat jde o to, že babi letí v létě na měsíc pryč a já budu mít auto pro sebe a máme s mamkou už nějaký tipy na výlety, ale nevím jak teda tankovat jestli vždycky na půl s tím éčkem nebo jenom benzín.
Pokud by tu byl někdo kdo by mi to vysvětlil budu jenom rád.
Hezký den
Klepal Václav
U stojanu je vždycky napsáno co se tankuje. Pravěpodobně babi lije do feldy benzín s ethanolem 1:1, který je levnější aby "ušetřila" na palivu.
Felda ještě ten biobenzin žere dobře.Projeví se to jen pbčasným škytáním a vyšší spotřebou,asi o 5%.Ženské,které jezdí pomalu a opatrně to ani nezpozorují.
JABRAKA
Tak tak. Lej jen Natural 95 (zelená pistole). Felicia je postavená na tohle palivo.
Ethanol E85 (modrá pistole tuším) je jen pro auta na toto palivo a nebo se mixuje s N95kou, aby se ušetřilo. Ovšem blbě to jede, více paradoxsně žere a čistí to soustavu od kalů, takže někdy se odkryje problém.
Vyzkoušeno u Favorita BMM SPi (jednobod elektronika jako první Feldy)
Jasněě poslouchej všechny ostatní auto se etanolem kazí navyšuje spotřeba atd.
Osobně jezdím už několik let na různé poměru etanolu od 85 % etanolu po 95% naturalu 95. auto jede normálně , spotřeba je stabilní .Většinou tankuji v poměru za /např./ 500kč E85 a za 500kč N95 !
Václave -pokud budete jezdit sám a chete levněji tak zkuste snižovat množství benzínu a navyšovat množství ethanolu a sledujte chování motoru-jak začne cukat nebo jinalk se projevovat nestandartně, zvyšte množství benzínu.Preventivně /u nižších kubatur,předpokládám nejrozšířšnější motorizaci feldy-1300ccm/ sledujte spotřebu ,někdy se navyšuje a pak nemá smysl dávat etanol!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.