Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setkání s pirátem na silnici

Od: slusnyridic odpovědí: 23 změna:
Dobrý den.
Jel jsem teď večer z práce domů přes vesnici,proti mně jelo auto s rozsvícenými předními mlhovkami a špatně seřízenými potkávacími světly. Protože byla tma a mě to jakožto protijedoucího řidiče oslňovalo,tak jsem na něj zablikal,ale on nic. Naopak na mě pustil dálková,tak jsem je pustil také. Ve zpětném zrcátku,když jsme se minuli,jsem si všiml,že měl rozsvícenou i zadní mlhovku. Jel jsem dál,protože jsem se chtěl na vhodném místě otočit a jet opačným směrem zpátky. To udělám,čímž mám směr jako toto vozidlo,ale to už je dávno pryč. Když ouha,míjím benzínku a toto vozidlo z ní akorát vyjíždí,okamžitě se mi prudkou akceleracií lepí na kufr a pouští opět mlhová světla. Přidávám tedy plyn,abych mu ujel,ale bohužel on je stále za mnou. Nevím vůbec,co mám dělat,nevím,co se bude dít,když zastavím. Proto jedu stále dál,ve finále je na tachometru 140km v hodině,když v tom mě napadne,že na konci vesnice je policejní stanice. Jedu dál a před ní začnu brzdit a zpomalovat,až přímo před ní zastavím. Vozidlo mě objede a jede dál. Chtěl bych se Vás,co byste dělali Vy v mé situaci? Zachoval jsem se správně? Stalo se vám už někdy něco podobného? Děkuju za reakce.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

milan23*
hodnocení

10x
S prominutím se potkali dva idioti...

xx11
hodnocení

4x
"Zachoval jsem se správně?" - Ne:

"Naopak na mě pustil dálková,tak jsem je pustil také."
"Přidávám tedy plyn,abych mu ujel,"
"Proto jedu stále dál,ve finále je na tachometru 140km v hodině,"

Podle mě nemáš na silnici co dělat. Ten druhý vůl také ne, ale ty nejsi o nic lepší než on.

tesyk*
hodnocení

3x

A kdo byl vlastně ten pirát...?

hodnocení

3x

Je to celé nějaké divné... vyste ho potkal když jste se jel otočit 200m za křižovatku.

Po otočení jste ho stihl dojet na benzínce, která by musela být během těch 200m. Takže nechápu proč se neotáčíte na té benzínce.

Pak během těch zbylých pár metrů k odbočce dokážete zrychlit na 140 a jedete až na konec vesnice. Proč ste neodbočil kam jste chtěl?

Podle mě tedy situaci popisujete zcela jinak než se stala...

Vkaždém případě bych na silnici nechtěl potkat ani Vás.

doplněno 20.02.15 11:01:

hoďte sem schválně odkaz na mapu kde se to celé mělo stát...

jokeer*
hodnocení

2x

Tak já bych jel tou nejmenší možnou rychlostí :D Přeci, když on nikam nepospíchá, kam bych spěchal já? Stejně by to jeho nervy za chvíli nevydržely a musel by mě předjet :D Přeci nebudu kvůli nějakému lumpovi riskovat pokutu, obzvláště, když byla policejní stanice takhle blízko :)

slusnyridic
hodnocení

Tady nejde o pokutu,ale o to,že ten člověk evidentně chtěl vyústění situace v nějaký fyzický kontakt nejspíš. V tu chvíli člověk nemyslí na pokutu,naopak by se modlil,aby tam najednou ty policajti s tím radarem byli! On mě vytlačoval ze silnice,nehrál se mnou na spanilou jízdu.
jokeer*

Jestliže Vás vytlačoval ze silnice, což by se dalo označit jako pokus o ublížení na zdraví, v dané situaci jste si měl poznamenat jeho SPZ, pokud možno pořídit nějakou fotografii s tím jak se na Vás lepí se svým autem a mlhovými světly nebo rovnou z auta policii zavolat, ale bez nějakého poškození auta nebo důkazu by se Vám něco takového jen těžko dokazovalo, proto píši pořídit nějakou fotografii. Jak tady už někdo napsal, rychlou jízdou jste akorát riskoval svůj život.

fullhun*

Rozjet na vyšší rychlost, nechat dojet co nejblíž se odváží, pak mu posvítit brzdovými aniž ztratím rychlost, a pokud je kluzko, máte vystaráno, on ho pak někdo seškrabe...*haha* Vtip, no! Nejlepší je takového magora neprovokovat, v klidu, pokud to situace dovolí opatřit si jeho SPZ, zavolat na policajti a nezastavovat, oni si ho vychutnají už jen kvůli tomu, že museli ven ze služebny kvůli machýrkovi.

eulalie*
hodnocení

2x

Já nechápu, proč jste zrychloval až na 140 km/h? Měl jste naopak přibrzdit a jet čtyřicítkou. Pronásledovatele by to asi za chvíli přestalo bavit...

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Poněkud jsi nebyl za toho slušnýho, ale za blba. To ti takové hovado stojí za ten šílenej risk? Mohl jsi se zabít. Co jsi asi od téhle anabáze vlastně čekal? To jsi ho chtěl nejdřív ztrestat? Když potkáš podobnýho vola, zpomal a zajeď ke kraji. Aby jste se dobře minuli, případně aby hodně rychle od tebe odjel. Na něj se již určitě někde vaří voda. Na něj, prase.

hodnocení

1x

Nereagoval bych nijak (ani při prvním, ani při druhém incidentu) a jel bych si po svým, což znamená prakticky předpisově. Pravděpodobný výsledek by byl, že by nebylo o čem psát na poradte.cz :)

bambula*
hodnocení

1x

Mám kameru ve předu, mám kameru vzadu, pokud jsem oslněn zmírním rychlost uklidím se stranou, poněvadž nevím zda v plecháči je narkoman, alkoholik, psychopat, hogo-fogo, mafián, ztratím několik sekund, ale v žádném případě se nenechám vyprovokovat a předvádět svoje ego.

trtr

Zdravím, kamarád jednou prý jel s maminou, když jim tohle někdo udělal. Shodou okolností vezli nějaké věci na krásných stříbrných podnosech jako zrcadlo, ihned se tedy otočil vzad na sedačku, sundal z podnosu ladně vše a chytl ho do ruky a namířil proti zadnímu sklu vozu. Ten blbec nemohl vidět absolutně nic, ale řešení to taky nebylo moc dobré.

P.S.: Nebuďme za každou cenu samosoudci, však ono se mu to vymstí, byť při ohrožování policisty v civilu. Za mlhovku bych dával pokuty a kdo svítí předníma jako denní svícení, tak bych mu ŘP na místě přesřihl a poslal jej pešky domů.

Až se Vám to zase stane, tak jeďte jako by nic, ono právě to že to člověk nějak neřeší, člověka co to provádí nejvíce štve a Vy se ještě více neohrožujete.

audinos*
hodnocení

0x

Nedá mi to a zeptám se: Proč jste se otáčel a jel zpátky? Přece jste nechtěl dojet toho piráta...

Jinak bych v této situaci nechtěl být ani já, nebylo by mi dobře.

slusnyridic
hodnocení

Ano,zapomněl jsem uvést. Ještě jsem se stavoval u kamaráda a od něho je zákaz odbočení na hlavní silnici doleva,tak se musí jet asi 200 metrů na konec vesnice a tam se musí člověk otočit. Dojet jsem ho právě nechtěl.
audinos*

Jak jsem to četl, byla to jediná nejasnost, která mě mátla. Nyní už tomu rozumím komplet. A budu přemýšlet o reakci, zatím nevím, co lepšího by se v tý situaci dalo dělat.

Hodně blbý by bylo v tý stočtyřicítce dupnout na brzdu. Au! Té rychlosti jste dosahovat ani neměl, bych řekl.

lojzef

Co bych dělal ujel bych mu nebo bych se na něj spíš vysral co si myslíte že vas chtěl zabít prostě nakej maniak zachvilu by ho to přestalo bavit

eivlis*
hodnocení

0x

Moje rada zni, aby jste se s volem na silnici "nehadal", protoze s blbem nikdy nevyhrajete a sebe jste o to vice ohrozil.Naprosto vam rozumim jak vas to vytocilo, ale blb opravdu vzdy vyhraje a priste mu jdete radeji z cesty.Jedte ke kraji, kamkoliv pryc od nej..Jezdime casto s manzelem a detma 300 km za rodinouba tech blbu co potkavame na silnici je hruza des.Muj casto jezdini sluzebne do Nemecka a casto mi vypravi situacebzmetku jak popisujete i vy.Mam chlapa jako horu a i presto od tech blbu jde pryc i presto, ze by jim dal co proto, ale ma male deti a nechce, aby byly bez taty jen proto, ze si bude hrat na hrdinu.Neni to tak davno co jsem jela s manzelem a jelikoz mame velmi silne auto, tak jsme v pohode predjeli jine, ale to jsme si dovolili moc aten blb se tak nastval, ze zacal delat naschvaly a zacala honicka, alias on honil nas, ale nemel sance.Manzel slapl na plyn a zbavili jsme se ho hned..

hodnocení

0x

Co bych dělal?

Sklopil zrcátko aby mě ten v*l zezadu neoslňoval a jel podle předpisů.

hodnocení

0x

Nejlépe a nejstručněji odpověděl pan Milan23

slušný řidiči, vy si fandíte, takto se nazývá ten, kdo jezdí 140km.

Hezký víkend

1 odpověď, já bych ho nechal předjet a neřešil bych nic

2 správně jste se nezachoval, ale bylo to Vaše rozhodnutí.

3 Ano, občas se stane, že někdo nepřepne světla, nebo svítí i mlhovkami, když to není třeba.

fik
hodnocení

0x

Předně nechápu proč jsi jel za ním,hádku s blbcem nikdy nevyhraješ. Ale podobný lepiče vytočím nejlíp jednou věcí,jedu striktně podle předpisů,to je narozdíl od toho když s něma chceš závodit opravdu naštve,sklopím si vnitřní zrcátko aby mě neoslňoval a nechám jej vsteky vycukat,většinou mu za pár chvil dojdou nervy a s motorem vytočeným na maximum předjede a je v dáli

audinos*
Pry za ním nejel, jen se otáčel.

hodnocení

0x

Ještě bych doplnil povinnou výbavu vozidla o boxera a teleskopický obušek. Nikdy nevíš,kdy se ti bude hodit. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]