Nejste přihlášen/a.
Zakoupil jsem od jednoho pána přes inzerát převodovku, uváděl, že je plně funkční. Po namontování do auta převodovka chratí. Telefonicky sem se ním spojil a navrhl mu, že mu ji odmontuji a on vrátí peníze... to odmítá...že prý jsem si z toho mohl vzít potřebný díl,. což je blbost... jak to s ním řešit a dosta z něj peníze zpět? Byl jsem pro to až 120 km , což palivo vyšlo draho, obávám se, že prodává n.d a nemá na to živnost.
Tohle je problém. Sice tu platí občanský zákoník, ale vymáhání práva je obtížné. Oznámit policii jako podvod a pokud je nad škoda nad 5 tisíc jako trestný čin a současně jako podezření na nedovolené podnikání. Ale policie to asi nevezme. Pak je tu znalecký posudek a následně soud, což se asi nevyplatí. Zpravidla doporučuji napsat dopis s odkazem na příslušná ustanovení zákona jako předžalobní upomínku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.