Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v polopřevodu-nezaplacené povinné ručení

Od: num30* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat koupil jsem starší auto od jednoho pána on to na mě odhlásil a já jsem už nestihl auto přepsat z důvodu nečekaného ročního odcestování. Nedávno jsem se vrátil - auto už je bohužel bez STK a je tedy pořád v polopřevodu a pojištění nebylo ještě zažádáno tak tedy nebylo zaplaceno. Co mám ted dělat když chci auto po STK přihlasit a zaplatit pojištění - budou nějaké penále za ten rok bez pojistky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nejprve musíte pojistit !

Pak STK - evidenční kontrolu+TK

pak na úřad...

Pokud jste doposud neobdržel výzvu k úhradě penále od ČKP, asi už nedostanete...

ronyx*
hodnocení

0x

Penále už ne (CKP už nemá právo vybírat pokuty a penále a td.), ale ze zákona vám to auto mohou z důvodu neuzavření pojistky vyřadit ( zákon) - přečtěte si §12 odst. 1 písm. b). Takže co nejdříve uzavřít pojstku a pak teprve řešit další.

buss
hodnocení

0x

Běžný postup, stihnout lhůtu.

Pane Bussi, domníváte se, že Vaše rada pomohla tazateli? Kdyby věděl co je běžný postup a lhůty, tak se určitě neptá.

hodnocení

0x

num 30

Co nejdříve vozidlo pojistit, pak dopravit vozidlo na STK, udělat technickou na Vaše jméno, dojít na evidenci vozidel ve Vašem bydlišti a dokončit změnu majitele na Vás.

Penále nebude žádné, musíte to stihnout do konce června.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]