Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení vozidla

Od: luziferr* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

měl jsem v plánu odhlásit vozidlo, pro prodej na náhradní díly, v našem státě nemožné - tak jsem teda chtěl vozidl prodat, eko daň 5000, takhle mi auto nikdo nekoupí, jediný kupec co se mi ozval, chce auto koupit, s tím, že by se nějakým způsobem odhlásilo a on mohl na něm jezdit na starších značkách (má stejný typ auta jen v garáži nepojízdné), problémů vidím pár. Auto je teď v depozitu, za 18 měsíců by mělo být automaticky vyřazeno z evidence, jenže pak hrozí pokuta 50 000, jedinou věcí jak tak ošálit tuto daň a zároveň být z obliga, abych neměl problémy mne napadá, auto dát do polopřevodu, tedy zajít na registr, že je auto prodané (kupní smlouva + CO PORADÍTE VZÍT SEBOU), v tom případě nezaplatím eko daň 5000 já, ale nový majtel, zároveň nebudu majtelem vozidla. To že si už nový majtel nenahlásí vozidlo (je tam tuším lhůta 10 dní na nahlášení), už není můj problém, pokud se nepletu. Tedy jinak řečeno, ať si s autem pak dělá, co chce ... Mám pravdu nebo mi toto vyvrátíte. Jestli je to na problémy, raději jej nechám eko. zlikvidovat (cena?), díky za zodpovězení, zkušenějšími.

Takže:

Jaké dokumenty k tomu prodeji?

Mám pravdu nebo se v něčem rozcházím se zákonem ...

cena eko likvidace automobilu ...

moc děkuju.

doplněno 18.02.15 09:36:

ještě bych dodal, že auto má momentálně zaplacenou pojistku (kterou zriším na základě řešení), ale nemá provedené stk, stojí na soukromém pozemku ...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

luzifere,

od kdy je vozidlo v depozitu? Důležitá informace, je to již z loňska?

Tak jak popisujete nelze vozidlo převádět. Vy musíte ze zákona změnu nahlásit, k tomu potřebujete ověřenou plnou moc od kupce, evidenčku, pojištění a ekopoplatek. Tudy cesta nevede.

Zjistěte si na Vašem úředě, jak vyřadí vozidlo na zánik vozidla. Páč dobrou právní znalostí vyřadíte vozidlo, ale chce to znalosti a trpělivost.

luziferr*
hodnocení

v depozitu je od února tohoto roku

luziferr*
hodnocení

a nevíte teda cenu likvidace, určitě to nebude zadarmo, :D

asd1

Zadarmo ne, většinou pár stovek až tisíc platí oni vám - obejděte okolí a dohodněte se. Kompletní/ nekompletní - to má dost velký rozsah, od kompletního auta po kousek kastle s VIN ;)

Zánik byste musel doložit, na čestné prohlášení "zaniklo" a fotku garáže bez auta to asi projde jen pro "oslepeného" úředníka...

luziferr*
hodnocení

dobře rozhodnuto, auto zlikviduju, ještě dotaz, neplatí se pak zánik vozidla na úřadě? díky.

asd1

Pokud je v depozitu tak pojistku můžete hned zrušit. Vyndal bych z toho "malé drahé díly" = alternátor, čerpadlo, spínače, relátka, páčky, větráky, světla a ty prodat přes inzerát a zbytek na ekolikvidaci. Dá se domluvit že to vezmou i bez motoru, převodovky náprav, dveří atd., ovšem je s tim práce s demontáží, skladováním atd - pohodlnější je nechat jim to jak to je.

tady se tuším platí 100,- za změnu na TP-zrušení

Zkuste se ale pozeptat... Vím, že p. Milan už jednou rozporoval mou zkušenost, ale zrovna minulý týden u nás na vesnici hlásil rozhlas, že hledají na výcvik hasičů vůz k likvidaci - za odvoz zajistí vše a ještě dají do daní potvrzení o daru :)

Není to asi běžná praxe, ale klukům to u nás prochází... asi mají nějakou zkulinku nebo co

doplněno 18.02.15 20:45:

oni to u nás dělali s plnou mocí a TP sami - přinesli jen zrušený TP zpět :)

jmlc, pokud hasiči dají doklad o ekologické likvidaci, tak proč ne?

Ale ten doklad musí splňovat nějaké náležitosti, třeba po výcviku hasiči předají vozidlo oprávnění firmě a ta dodá dokument. Poptejte se velitele, pak to sdělte.

Díky.

Jmlc- pokud od Vás při trvalém vyřazení vozidla /změna na TP-zrušení/ chtěli 100kč,tak Vás prachsprostě okradli!Trvalé vyřazení je snad jediná změna v TP ZADARMO!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]