Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakování blatníku

Od: dan* odpovědí: 6 změna:

Zdravim,chci se zeptat,koupil sem starší blatník na auto,je na něm nastříkaná černá metalíza a potřebuji ho přestříkat na tmavě modrou,je potřeba ten starší černý lak brousit,nebo nějak zdrsnit aby se na něch chytla nová barva,nebo se může stříkat rovnou na tu metalízu co je na něm ted?Děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nechte to na lakýrníkovi - běžný postup je obroušení a nastříkání, pak do pece... - 1 díl demontovaný s metalízou běžně za 3000,-

doplněno 17.02.15 19:44:

další člověk, co se tu honí :).. asi schizofrenie

doplněno 17.02.15 19:53:

tak to nechte bez lakování - jen vyměňte... Pokud nebude řádný odstín a zástřiky u lakýrníka, bude to poznat stejně...

Chápu teď správně, že zbytek vozu nemáte metalízu že? - cena bude jistě menší - lakování cca 1200,-, po rozleštění zástřiků nikdo nic nepozná...

Ale asi to chcete natřít barvou z obchodu nebo sprayem že?... Lakýrník má barvy dle VIN nebo dle TP - namíchá přesný odstín, přidává "tvrdidlo" laku... Taková svépomoc vám vydrží půl roku (možná)

doplněno 18.02.15 08:18:

jsem laik, takže pec asi nebylo to správné slovo - kámoš je profík, dává to někam do místnosti - zřejmě sušárna,... během pár hodin může kompletovat...

Já jednou starý vrak stříkal a ještě druhý den byla barva lepkavá, taky to nachytalo prach a mouchy...

dan*
hodnocení

Žádná schizofrenie,to je odpovědět přes můj počítač od bratra.Omlouvám se za chybu. Pokud se tedy v lakování vyznáte,je nuté dávat blatník do pece?

evijyco

Barvy se nevypalují už asi 20let, tak nevím co by lakýrník s tou pecí dělal.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Profesionální stříkárna v Lomnici nad Popelkou, si říká za ohraničenou plochu: blatník, dveře, haubna 2500 Kč. Klempíř, co to měl u nich v práci, mi ukazoval auto s opravou na zadním blatníku a předěl jsem nenašel. Někdo to prostě umí.

aroff

humbucker® ty jseš lomničák?

aroff
hodnocení

0x

Záleží jak moc chcete aby to bylo OK. V každém případě se to musí brousit a odmastit. Takže pokud to není nikterak potlučené, tak brousit papírem cca1200 "pod vodou" to znamená papír namáčet ve vodě. Po obroušení umýt, bude to celé matné a hladké, nikde se to nesmí lesknou. Pak odmastit a stříknout vrch.

Kdybych to stříkal já dám pod vrchní barvu stejnou podkladovou barvu jako byla origo. Někdy když je tmavý podklad a origo je světlý, vrchní lak pak chytne malinko tmavší odstín. záleží jen na vás jak moc dokonalé to chcete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]