Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola - auto nevyhovuje

Od: ondrejvichr odpovědí: 10 změna:

Dobrý den prosim Vas mam takovy problem ,dnes jsem byl se svým vozem na Evidenční kontrole a zjistilo se že vozidlo nevyhovuje z důvodu: 1041 - Rozměr pneu 195/50 R15 82H není zapsáno v technickém průkazu. Chtěl bych se prosim Vas zeptat zda li by se našlo nějaké řešeni? Pomohl by formulář "žadost o zápis změn údajů v registru silničnich vozidel"? A bude potřeba podstoupit dašli evidenčni kontrolu (uz s se změnou udaju v TP) a zase vyhazovat dalši penize?

A ješte bych mel prosim Vas dotaz ohledně odhlašováni vozu.Běžně když nekdo prodáva auto tak ten dotyčny jde nahlasit noveho majitele a zapiše se v kolonce "Vozidlo převedeno-odhlášeno (na koho, kam, duvod)..Ale problem je v tom že v této kolonce neni moje jméno,ale jmeno toho co mi to prodával,takže to jaksi nechapu? Zhrnul bych to takhle: auto bylo napsano na osobu "A" v malem i velkem technicaku ,ale auto mi prodavala osoba "B" ,ktera měla dat do převodu na mé jmeno ale misto meho jmena je tam osoba "B" .Zajima me jestli nebude problem pri registraci vozu kdyz neni to auto vlastne na me prevedene? s pozdravem Dekuji za odpoved

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Kola odpovídajících rozměrů si od někoho známého půjčíte pro uspěšnou evidenčku.Dvě osoby v polopřevodu to nejde .Vy si vozidlo přihlásíte na sebe a je to.Potom můžete s technikem OD řešit jiné rozměry kol.

jen doplním, druhou část. Pokud je v techničáku napsán v odhlášce pán, který Vám prodal vozidlo, tak dokonce na tom můžete vydělat, že nebudete platit eko daň. Musíte mít kupní smlouvu od pana který je v odhlášce (Váš prodejce).

ondrejvichr
hodnocení

kupni smlovu mam od neho mam ,prodal mi vůz a je i v odhlašce ..opravdu by to šlo že nebudu platit eko dan? to jsem važně neveděl ,jak je to možne? a ja blbec sem nechal na stk 1000kč aby z dekry zjistili normu plněni ,a dokonce tydne tam mam prijit pro vysledek (muj vuz plni euro 1 - bmw E30 316i)..ale ta emisni norma neni zapsana v tom technicaku tak by se to melo doplnit?

wecker

Ve velkym technicaku to musi bejt zapsany ze byla zaplacena eko dan, jestli neni tak ji zaplatis ty

jestliže je odhláška v minulém roce, tak nebudete plati ekodaň. v techničáku to mít napsaný nemusíte, ale až ten první který jí zaplatí.

603902651

ondrejvichr
hodnocení

dekuji za radu :) a to tedy budu muset znovu podstoupit a zaplatit za tu evidenčku jo? :( ..nešlo by to vyřešit nejak pomoci toho formulaře "změna udaju" a potom jim to ukazat na ta evidenčni kontrole kde jsem byl ze uz je to v poradku? ale otazka je jestli mam opravneni zadat o tu zmenu ,kdyz auto na ne ješte neni prihlasene a to auto nepřihlasim (asi) pokud je vysledek evidencni kontroly nevyhovujici?

celp*

Ještě jednou.Úspěšná evidenčka.Přihlášení vozidla.Žádost o změnu.V tomto pořadí.

ondrejvichr
hodnocení

ok ;) diky za radu

nespokojenyurednik

pomocí formuláře "změna úidajů" vyřešíte zápis alternativnách ráfků v kombinaci s povolenými pneu současně s registrací auta na Vaší osobu, u auta v polopřevodu nelze nic zapsat, dokud se nový vlastík nepřihlásí a nezapíše do registru jako vlastník...alternativní ráfky v kombinaci s předepsanými pneu lze do TP a registru zapsat pokud jsou schváleny výrobcem pro daný typ auta...Pokud Vám technik na STK napíše do protokolu o evidenční kontrole, že uvedný rozměr, který sice máte namontován na autě ale není zapsán v dokladech alternativně na auto montovat lze, domluvte se s technikem na úřadu...pak Vám prootkol pravděpodobně uznají i když v něm bude formulace "z hlediska EK nevyhovuje", protože po zápisu ráfků a pneu do registru bude auto z hlediska EK vyhovovat...

ondrejvichr
hodnocení

dobry den ,tak s tou evidenci by to melo byt vyřešene ,jak řikate ,měly by to na urade uznat, volal jsem pak na to STK kde jsem si nechal delat tu evidenčku a tak mi rekli ,i když to nevyhovuje tak by to melo v pohode projit .tak to jsem zvedavy.

Jinak docela mě naštvala Dekra ,to je uplně na nic když nemaji ve sve databazi moje auto ,protoze normalně BMW 316i plni EURO1 a z Dekry my bylo řečeno že tohle auto neplni ,takovy nesmysl.Takže řešeni je poslat kopii technicaku do Prahy zastupci pro BMW aby mi informaci za 1OOOkč zaslal :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]