Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouho startuje a nejde do otáček

Od: punker* odpovědí: 6 změna:
Zdravím. Mám forda focuse 1.8tddi 66kw r.v.2000 za s tudena dlouho startuje,ale chytne ( třeba na třetí pokus) za tepla se mi nastartovat nepovedlo...když nastartuje tak volnoběh je klidnej ale auto netáhne,rozjet se musím od 2000 otáček...motor je tišší než bratrův,který má stejné auto se stejným motorem...auto nekouří,kontrolka se nerozsvicuje. Mohl by to být snímač otáček,nebo třeba palivový filtr?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mohol by to byť snímač otáčok vačkového hriadeľa.

punker*
hodnocení

Snímač na mototu nemůžu najít...asi u tohoto motoru není...ale v tom případě nevím proč ho na autokelly prodávají :-\
trtr

Zdravím, snímač by měl být u setrvačníku, takže mezi motorem a převodovkou, někde tam bude. Jděte po kabelu.

punker*
hodnocení

Tam sem právě hledal...ted auto stojí v servisu a doufám že není po smrti čerpadlo :D

V jednom katalogu som tiež našiel len snímač otáčok kľukového hriadeľa a je pri zotrvačníku dole na ľavej strane oproti motoru spredu.

punker*
hodnocení

0x

Tak v servisu mi zjistili že je zaseknutý přesuvní vstřiku,takže obava s čerpadlem se naplnila,kolik může stát oprava přesuvníkuku? Nebo jsem našel regenerované čerpadlo za slušnou cenu,ale nevím co si pod tímto pojmem představit,jestli repas,nebo vyměnily jen vadnou součásku? Repasovaný čerpadlo jsem našel za necelých 15tisíc Kč (záruka rok) a regenerované za 8700Kč (záruka půl roku). Kterou variantu by jste volili vy? použité sem viděl kolem 6-7tisíc Kč a nemám jistotu že bude fungovat,nebo neodejde po týdnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]