Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zajímá mě když se mění těsnění pod hlavou,pouze se vymění těsnění nebo se na to těsnění ještě něco "patlá"?
co je přesně ta "hlava" mám ten samí motor na díly tak to použiju nevím kolik stojí srovnání hlavy je to citroen xantia rok 95
Ty nevíš co je hlava a chceš dělat těsnění?
Nezapomeň, že hrozí zalomení šroubů, netěsnosti při nesrovnané a neočištěné hlavě či bloku, roztržený blok vlivem vody či oleje v závitech pro šrouby hlavy (musí se vyfoukat vše ven a závit musí být čistý),atd...
Není to jako měnit kolo.
Hlava je ta část, kde jsou ventily a popř. dle typu (OHC) i vačka či vačky. Jdou do ní svody výfuku a sání a jsou v ní svíčky...pak těsnění motoru...pak písty v bloku s ...
Ještě chceš měnit těsnění?
Písni SZ a já Ti pošlu odkaz na stažení buďto Haynese (anglicky) nebo jak na to v češtině.
Co tam máš za motor?1,6 ; 1,8 nebo 1,8i16V , 1,9D or TD či některý z dvoulitrů nebo dokonce vrchol 3,0iV6 poř 2,1TD
U nafty VŽDY po rozborce otlakovat hlavu a popř.i srovnat a potom se musí dát jiné těsnění! Silnější.Pkd tomu nerozumíš dej to zkušenému motoráři popřípadě se obrať na xantiaclub kde Ti poradí lépe než zde!Jinak počítek +-kolem litru za otlakování a příp. orovnání!
Na obrázku /2,0i16V z Mitsu-Eclipse/ uvidíš co je hlava a další!
doplněno 15.02.15 14:25:A odkudpak jsi? že bych se Tě pokusi navést na mechoše CITROENÁŘE?Obr dvě str z jak na to!
Já mám berline, trochu silnější-16v s 81kW a RV 96
mám 1.8 74kw tak já to rozhodně dělat nebudu,nabízí se kámoš ale bojimse aby něco nepodělal protože jak koukám není to jen o výměně těsnění
Zdravím, takových kamaradů opravářů je a pak auto jede ještě hůře, stojí to prachy a profi opravář není rád, když musí něco spravovat po "civilovi". Jakmile poleze k těsnění, tak musí řadu věcí odstrojit, nastavit a ideálně zajistit rozvody, sundat řemen a hlavu vhodně demontovat. Možností co podělat je více než dost. Opravdu myslíte, že Váš problém způsobuje těsnění pod hlavou?
jestli je to těsněním 100%říct nemůžu s autem jsem normálně dojel domů ale všimnul jsem si že jde od kapoty kouř nebo pára tak zvednu kapotu a zjistil jsem že v nádobce na vodu u chladiče chybí voda pak jsem kouknul na víčko od oleje a byla na něm zespoda kašovitá emulze a na měrce oleje jakoby bublinky a olej na měrce bych řekl že ukazoval mín ale jak říkám s autem jsem normálně přijel domů jo a než jsem na toto všechno přišel tak zpátky tak 14dní jsem zaregistroval že auto topilo mín a mín a komu jsem toto všechno vysvětloval tak říkal že to bude těsněním pod hlavou
Předem -zkontorlovat a doplnit /na studeném motoru na střed!/ vodu a olej na normu (pokud chybí)očistěte víčko nalévacího otvoru,vyčistěte taky odvětrání motoru .
Pokud toto je OK tak stratněte a sledujte hladinu v chladiči -expanzce (některé od PSA mají expanzku integrovanou do chladiče!)a na termostatu odvzdušněte.Po odvzdušnění a zahřátí s edujte hladinu vody-jdou-li bublinky, je KO hlava nebo těsnění= tlakuje do vody,teda pkdnejde olej do vody nebo voda do oleje ,proto kontrola množství,Další po zahřátí (topení naplno) jak jsou teplé či horké hadice do kabiny a hadice z termostatu do chladiče.To že hůř topí múže způsobovat špatné ovládádní klapky před radiátorem!Také bych zkusil vyměnit víčko chladiče/expanzky-chl.soustava pracuje s přetlakem a pokud víčko netěsní může se chovat jako prasklá hlava či fouklé těsnění!Jo a na zahřátem motoru kontrola (optická) zda někde neuniká voda.Pozor na případné opaření či spálení!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.