Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto bodově ohodnoceno?

Od: jack123 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dnes jsem omylem po větším bloudění vjel do pěší zony. Mimo dalších asi 5 přestupků, které jsem cestou při bloudění udělal jsem sklopil uši a pokutu od gestapáka, pardon měšťáka přijal.

Stálo mě to 500Kč na místě a na pokutovém bloku je napsáno "nedovoleně vjel do pěší zony v ulici...".

Já se ptám, je toto bodově ohodnoceno? Pokud vím, dřívě to bylo za 1bod, ale poté byly nějaké úpravy a nemůžu nikde JASNĚ dohledat, zda je za to bod i dnes.

Díky za odpovědi drazí přátelé.

Pěkný podvečer

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaella*
hodnocení

3x

Zcela jasně to dohledáte v příloze č. 1 k z.č.361/2000 Sb., toto jednání do uvedené přílohy nespadá, tudíž nepodléhá bodovému hodnocení.

jack123
hodnocení

lindaf*
hodnocení

0x

tady najdete odpověť, podle tohoto článku je to za 1 bod.

hodnocení

0x

Z toh co jsemvyčetl zde : 12bodu.cz/... tak je ohodnoceno jen finačně!

doplněno 14.02.15 18:31:

Dle tabulky pro rok 2015 je to jasné, pokud nebudou brát za bernou minci bod, viz :jiné porušení povinností tak je to bez bodů!

jack123
hodnocení

A to je právě ono přátelé,

dva názory zde a oba jsou odlišné :) Jak řikám, nejde to dohledat, jak je to doopravdy, bez nějakých doměnek.

Někde píšou bod, jinde zase nic...

Tak třeba se ozve někdo kdo ví naprosto přesně... Ale díky i za toto

trtr

Zdravím, nejste invalida? Pokud ano, mohl jste ho odpálkovat, že je jedná o naléhavý vjezd do pěší zony dle paragrafu 67 odst. 6. Ale ne Vašem případě tomu, tak jednak nebylo a možná nemáte ani pravomoc (nemáte O1 na svoje jméno). Bylo to řádně označené, myslím ta pěší zona? Doufám, že jste tam alespoň nafrčel více než 20 km/h. Budte rád za to, že se nic nestalo a Vás to stálo "jen" 500,-Kč.

jack123
hodnocení

Díky za odpověď, invalida nejsem a "nafrčel" jsem tam krokem, ono na některých místech v Praze je to opravdu těžké poznat, kde končí silnice a začíná zona. Tam je zona skoro na každém kroku nějaká, jen aby se omezila svoboda pohybu řidičů ve vozidlech a podporovali se všemožné debilní zony, nebo nedej bože zyklostezky pro pumpičkáře.

Bohužel, Vaše odpově´d nezodpovídá můj dotaz ohledně bodů. Ano 500Kč je v tomto případě zasloužených, pokud bych to tak necítil, zametl bych s nějakým měšťákem a ve správním řízení se nechal hájit některou z možných služeb proti těm vymahačům druhotných daní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]