Nejste přihlášen/a.
Sháním klíč na zapalovací a žhavící svíčky, doporučíte mi nějaké za rozumnou cenu? Můžete sem vložit i odkaz na shop, kde ty klíče nabízí nebo odkaz na klíče, které jste si koupili. Ptal jsem se v jedné prodejně a tam měli klíč jen na zapalovací svíčky a navíc za něj chtěli 1300,- Kč. Potřeboval bych i klíče, které lze použít i na hůře dostupných místech, např. když jsou svíčky hlouběji pod blokem motoru. Děkuji za pomoc
Já používam ořech na golu. Jen při dotahování zapalovacích svíček to chce cit a nervat to jako kráva. No a naposledy když jsem měnil pro změnu žhavící svíčky tak na půlku svíček jsem použil opět golu a na druhou půlku klasický stranový klíč, protože byli schované za čerpadlem a nijak se tam nedalo dostat.
Na žhavičky na motoru 1,7D od fiatu a na motoru 1,9D (nejen 1,9 prostě motory řady XUD) stačí jen obyčejný otevřený klíč 12mm nebo úplně obyčejný trubkový klíč opět 12mm.Ale třeba klíč na shade ,třeba š105 již musí být "svíčák" rozměr nwn,ale třeba na motor 1,4 (ležatý tzv monoblok od PSA ) je třeba prodloužený a tuším 16mm stejně jako na 16V motory opět od PSA-svíce jsou dost utopeny,ale stačí ,pokud nejsou dorvány na krev obyčejný "svíčák" -T kus s kloubem od starline běžně prodávaný v super a hyper !
Mám několik velikostí prodlouženého v gola sadách ale na mé auta kde jsem měnil svíce se nedaly použít! Takže požíval jsem klasický trubkáč z pionýra!
Záleží na vaší představě.
Tomuto typu"klíčů" doporučuji se vyhnout velkým obloukem - to je tak na hraní, ne na práci.
Nejlevnější práceschopná varianta je obyčejný trubkový/....
Další práce schopná a dobrá varianta je klíč na svíčky na/... - prodává se v různých rozměrech - odkaz je jen orientační.
Ale celkově není nad to mít dobře přístupné svíčky
obrázek se asi někde ještě toulá
Slyšel jsem o tom, že při výměně žhavících svíček často dochází ke komplikacím kvůli tomu, že svíčka nejde povolit. Stalo se Vám to samé? Jak se potom ta žhavící svíčka povolí? Proč se to stává u žhavících svíček a ne u zapalovacích?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.