Nejste přihlášen/a.
V říjnu 2014 odjel syn možná i na několik let do V.Británie.U nás užíval Opel vectra, r.v.2000 a vůz mi zde zanechal k používání a "dožití" Já jsem mu po vzájemné dohodě dal 20 000 kč (na internetu podobné vozy se pohybují do 35-ti tisíc.) Žádnou smlouvu jsme nesepisovali, transakce se uskutečnila ze dne na den a neměli jsme čas řešit další detailnější úpravu vlastnického vztahu k vozidlu.Předpokládal jsem že za těchto okolností může auto figurovat jako třeba jen vypůjčené,případně darované, s tím, že případný převod či darovací smlouvu můžeme uzavřít ev. dodatečně,písemně.(podotýkám, že jak vidno jsem v těchto věcech 100% laik.) Nyní jsem si ve srovnávači ověřil, že povinné ručení,které syn uzavřel je jedno z nejméně výhodných a že změnou pojišťovny bych mohl ušetřit skoro 2000Kč.Navíc je nepříjemné, že jak jsem nyní zjistil,smlouva může být písemně vypovězena do 6-ti týdnů před uplynutím pojistné doby.A teď nevím, zda bych mohl jednat se současnou pojišťovnou jménem syna (všechna data a doklady k pojištění samozřejmě mám) prostě nevím zda potřebuji od syna nějaké zplnomocnění,případně co dalšího či jiného je k tomu zapotřebí a jestli to vlastně ještě vůbec jde,případně jsou.li jiné možnosti.O možnosti vyřazení vozidla z evidelnce vím,ale tu zvažuji až jako poslední.Rád si tedy přečtu vaše návrhy, doporučení či event. zkušenosti.-
Zdravím,
zajděte na pobočku pojiš´tovny, kde je auto pojištěné a zeptejte se, co všechno je potřeba k podání výpovědi pojistky (samozřejmě to o vypovězení nezpozději 6 týdnů před výročím, tzn. před koncem platnosti pojistky, je potřeba dodržet.
Pokud jim to tam vysvětlíte, řeknou vám, jestli budou potřebovat písemnou výpověď podepsanou synem, plnou moc podepsanou synem nebo jestli vám to udělají bez jakéhokoli papíru, jen na vaši ústní žádost. Uzavřít pojistku novou (i na auto, které není psané na vás) můžete už sám a od syna k tomu nic nepotřebujete.
Pokdu nebude dříve termin výročí,tak bych zkusil dohodu s pojištovnou tím,že syn je dlouhodobě mimo,užívám já do návratu syna ze zahraničí a suma je na mne vysoká (mám bonusy,roky...)u jiné budu mít o 500,polovinu,či o víc levnější přistoupí-li na dohodu nebo díky tomu rapidně sníží cenu PR dobře,pokud nepřistoupí tak jim na rovinu sdělím že v tom případě vypovím smlouvu prodejem=koupní smlouvou a tím i sjednáním služeb jiné pojištovny!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.