Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu míchání fridexu G plus a fridex stabil?

Od: watta97* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den potřeboival bych poradit jestli můžu smíchat fridex G plus s fridexem stabil. U škody 120LS mě praskla hadice od topení a asi 1,5l kapaliny mě vyteklo ale už byla dost zředěná byla jen do -7°c s fridexem stabil a právě bych to potřeboval dolít a doma mám litr fridexu G plus tak že bych ho tam nalil a zbytek dolil destilkou. Myslíte že to bude něčemu vadit? Třeba těsnění pod hlavou nebo hadicím? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Smíchal bych jen dvě identické směsi,jinak ne.Byl tu jeden rádce,který tvrdil že se mohou všechny (zelená,modrá s oranžovou či červenou,jak kdo chce),nicméně výrobci říkají nee!Jinak -na minus kolik by byla po doplnění vodou na objem?Pokud je to oněch -7°c,neřešil bych a na podzim udělal rovnou výměnu,nebo pokud by to již bylo (z Vašeho pohledu)na málo tak udělat výměnu nyní?

Osobně jsem měl ve stopáté na asi -1°c,při velkých mrazech (nad -10°) jsem holt měl smolíka a nemohl jezdit,po oblevě v pohodě!Zatuhlo až kolem -deseti i když to bylo na -1.

To že jste je měl pár dnů smíchané a nic neudělaly,neznamená,že v uzavřené chladicí soustavě=pod tlakem a při teplotách (beru průměr dle budíku !)kolem +90°c to neudělá nic,raději v tomto věřím výrobcům!

Nevím jak "stabil" a modrá, ale modrá s červenou opravdu vytvoří (vlastní zkušenost) hnědý smradlavý humus. Loni jsem to vylíval z rodinné Felicie, pořádně propláchnul čistou vodou, nalil modrou a od té doby bez problému.

Ve své stopětce jsem taky radši nemíchal, vzhledem k tomu že jsem ani nevěděl jak dlouho tam ten Stabil byl (a byl asi do -5°C), tak jsem to projel s kyselinou citronovou, vylil, propláchnul desítkami litrů vody (a že té rezavé a špinavé teklo), napustil novou modrou do -25°C, od té doby bych řekl že to líp chladí i topí a hlavně modrá je pořád modrou.

watta97*
hodnocení

Já to budu stejně v té škodovce za pár dní měnit tk to nechám být a budu doufat že nezačne mrznout. Jinak při výměně tam mám dát ten modrý nebo modrozelený nebo stabil?

hodnocení

0x

můžete mixovat jen modrou a zelenou - pokud barvy souhlasí, je to ok. Červená se mixovat NESMÍ!

doplněno 12.02.15 20:35:

nejsem chemik a v daném oboru věřím servisákům - vždy mne varovali před reakcí červené kapaliny s jinou - nezkoušel bych to...

watta97*
hodnocení

A v čem by mohl nastat problém? Myslíte že by to mohlo začít žrat těsnění pod hlavou? Protože já když jsem to zkoušel mimi (v nádobce jsem smíchal stávajcí kapalinu s novou) tak to vůbec nic nedělalo nějáký bublání nebo srážení nic a takhle jsem to nechal asi 4 dny v plastové misce a vůbec nic to neudělalo

watta97*
hodnocení

Dobrá budu Vám věřit.

gumidek*

Nemusíte nám věřit. Stačí si to zkusit a jezdit nějaký čas. Jednak takto míchané kapaliny obtížně určí bod zámrzu a stává se i to, že po smíchání namíchám na -15°C a za měsíc už je to třeba 0°C. Nehledě na to, že ztratí inhybitory koroze a nechrání chlad. soustavu zevnitř před rzí. V neposlední řadě mix začne být agresivní vůči těsnění.

Proč by měl prožírat plastovou nádobku, když je v ní skladován? Nesmyslná dedukce, že?

doplněno 12.02.15 22:43:

Stabil se lil do škodáren, protože nic jiného nebylo. Dnes už se neužívá. Náhradou je G48 modrozelený, ale musí být proveden několikrát čistou vodou výplach staré soustavy (vypustit/napustit -jezdit,atd...dokolečka 5x).

Stabil sám osobě nemá rád hliník (škodárna má blok z litiny). Proto i do Favorita nepatří, kde motory 781.xxx jsou celohliníkové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]