Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboival bych poradit jestli můžu smíchat fridex G plus s fridexem stabil. U škody 120LS mě praskla hadice od topení a asi 1,5l kapaliny mě vyteklo ale už byla dost zředěná byla jen do -7°c s fridexem stabil a právě bych to potřeboval dolít a doma mám litr fridexu G plus tak že bych ho tam nalil a zbytek dolil destilkou. Myslíte že to bude něčemu vadit? Třeba těsnění pod hlavou nebo hadicím? Díky
Smíchal bych jen dvě identické směsi,jinak ne.Byl tu jeden rádce,který tvrdil že se mohou všechny (zelená,modrá s oranžovou či červenou,jak kdo chce),nicméně výrobci říkají nee!Jinak -na minus kolik by byla po doplnění vodou na objem?Pokud je to oněch -7°c,neřešil bych a na podzim udělal rovnou výměnu,nebo pokud by to již bylo (z Vašeho pohledu)na málo tak udělat výměnu nyní?
Osobně jsem měl ve stopáté na asi -1°c,při velkých mrazech (nad -10°) jsem holt měl smolíka a nemohl jezdit,po oblevě v pohodě!Zatuhlo až kolem -deseti i když to bylo na -1.
To že jste je měl pár dnů smíchané a nic neudělaly,neznamená,že v uzavřené chladicí soustavě=pod tlakem a při teplotách (beru průměr dle budíku !)kolem +90°c to neudělá nic,raději v tomto věřím výrobcům!
Nevím jak "stabil" a modrá, ale modrá s červenou opravdu vytvoří (vlastní zkušenost) hnědý smradlavý humus. Loni jsem to vylíval z rodinné Felicie, pořádně propláchnul čistou vodou, nalil modrou a od té doby bez problému.
Ve své stopětce jsem taky radši nemíchal, vzhledem k tomu že jsem ani nevěděl jak dlouho tam ten Stabil byl (a byl asi do -5°C), tak jsem to projel s kyselinou citronovou, vylil, propláchnul desítkami litrů vody (a že té rezavé a špinavé teklo), napustil novou modrou do -25°C, od té doby bych řekl že to líp chladí i topí a hlavně modrá je pořád modrou.
můžete mixovat jen modrou a zelenou - pokud barvy souhlasí, je to ok. Červená se mixovat NESMÍ!
doplněno 12.02.15 20:35:nejsem chemik a v daném oboru věřím servisákům - vždy mne varovali před reakcí červené kapaliny s jinou - nezkoušel bych to...
A v čem by mohl nastat problém? Myslíte že by to mohlo začít žrat těsnění pod hlavou? Protože já když jsem to zkoušel mimi (v nádobce jsem smíchal stávajcí kapalinu s novou) tak to vůbec nic nedělalo nějáký bublání nebo srážení nic a takhle jsem to nechal asi 4 dny v plastové misce a vůbec nic to neudělalo
Nemusíte nám věřit. Stačí si to zkusit a jezdit nějaký čas. Jednak takto míchané kapaliny obtížně určí bod zámrzu a stává se i to, že po smíchání namíchám na -15°C a za měsíc už je to třeba 0°C. Nehledě na to, že ztratí inhybitory koroze a nechrání chlad. soustavu zevnitř před rzí. V neposlední řadě mix začne být agresivní vůči těsnění.
Proč by měl prožírat plastovou nádobku, když je v ní skladován? Nesmyslná dedukce, že?
doplněno 12.02.15 22:43:Stabil se lil do škodáren, protože nic jiného nebylo. Dnes už se neužívá. Náhradou je G48 modrozelený, ale musí být proveden několikrát čistou vodou výplach staré soustavy (vypustit/napustit -jezdit,atd...dokolečka 5x).
Stabil sám osobě nemá rád hliník (škodárna má blok z litiny). Proto i do Favorita nepatří, kde motory 781.xxx jsou celohliníkové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.