Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych vyndat a nabít akumulátor z auta. Dočetl jsem se, že pro zachování nastavených údajů je nutné použít paměťový kabel nebo připojit záložní akumulátor. Mám otázky:
1) Můžu jako záložní použít aku z motorky 12V/5Ah?
2) Jak jej připojit? Paralelně?
3) Je nějaká minimální tloušťka drátů? Mám k dispozici měděné splétané dráty, s bužírkou průměr tak 2,5 mm.
4) Hrozí při tom nějaké riziko? (poškození jednoho z akumulátorů nebo elektroniky auta)
Předem díky za rady.
Honza
Díky Vám za odpovědi.
Ještě jen tedy rekapitulace kroku za krokem pro blbce, jestli jsem to dobře pochopil:
povolit aretaci akumulátoru, povolit svorky, připojit drátem "+" ze záložní baterky na "+" kabel auta, připojit "-" ze záložní baterky na "-" kabel auta, odpojit "-" kabel z akumulátoru auta, odpojit "+" kabel z akumulátoru auta, opatrně vyndat baterku, abych neuvolnil záložní kabely a aby se nic kovového nedotklo kostry. Je to tak?
A zvládne záložní malá baterka zamknout centrální zamykání?
A pokud se povede a nebouchne mi akumulátor do ksichtu, tak montáž přesně opačným způsobem?
Lze to provést i tak,že na náhradní baterku připojíte koncovku do zapalovače.Tu zastrčíte do zapalovače a standartní baterku demontujete.Nejprve mínus a potom plus pól.Předtím si však zkontrolujte,zda je v zapalovači proud i po vytažení klíčku zapalování.
doplněno 13.02.15 17:10:Nepíšeš o jaké auto se jedná,tak všeobecně platí,že po odpojení AKU se vymaže paměť autorádia.Jinak se nic nestane.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.