Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám takový problém před pár dny na mém meganu 1.6 r.v.1997 začal divně hučet posilovač,zní to jako cirkulárka ,ale o hodně méně. Vlastně to jde slyšet jen když otevřete kapotu. Samozřejmě tyto zvuky se ozávají jen ,když se otačí volantem. Díval jsem se a bylo tam málo oleje,tak jsem doplnil,ale zvuky jsou slyšet pořád i když méně. A proto se chci se zeptat, zda je to normální a zda se nestane nic když s tímto zvukem budu jezdit
Díky.
Jestli tam bylo málo oleje, mohlo dojít ke zavzdušnění systému. Nevím, jak zrovna u Vašeho auta, ale odvzdušňování se většinou děje automaticky (samozřejmě po dolití). Ten olej častěji kontrolujte, může někudy unikat a to by pak bylo na opravu. Jinak bych se s tím nevzrušoval.
Takhle mi vrže servo už 7 let (co jsem auto koupil) a to tak nahlas, že se to nedá přeslechnout. Znatelně horší je to v zimě po nastartování. Jak se zvýší teplota, zvuk zmizí. Zpočátku jsem z toho byl nervózní, teď už jsem si zvykl .
Zvuky na voze, které nebyly od výroby, jsou znamením blížícího se problému. Pokud se v tom nevyznáte, je dobré minimálně potkat souseda, který má vůz a sem tam má hlavu pod kapotou...
Jestli jedete kolem servisu, zastavíte se u nich, za optání nic - se říkává.
Pokud vám servořízení - posilovač - přestane fungovat, prostě se vám bude špatně řídit při parkování či pomalé jízdě... jinak by se nemělo nic závažného stát. Ale popis a pocity můžou klamat - co se zdá zvukem od serva, může být nakonec něčím jiným...
Dolít olej do posilovače je základ, ale stejně nevíte, jaký olej. Nebudete kupovat flašku, když v servisu stačí dolít deci...
Ono máš pevný spojení mezi volantem a řídícími tyčemi,takže když vypadne posilovač,auto je stále řiditelné. Ovšem ten rozdíl může být tak znatelný že nezkušeného člověka to může tak zaskočit že se nabourá.
Zvuky můžou znamenat problém a nemusí,třeba známému na felicii už tak 10 let pořád stejně píská převodovka,a pořád jezdí a pořád bez problému
Určitě zkontrolovat. Hlavně to je na řízení a pokud náhle odejde posilovač, tak je to o hubu - sice řídit jde, ale řízení poměrně dost ztvrdne. Pokud se to stane nečekaně např. na začátku zatáčky, tak většina lidí nezatočí - než jim dojde co s tim tak je pozdě. První dojem je "zamknutý volant", točit jde velkou silou a volantu se nechce točit rychle. Pokud to je v blbý okamžik, tak se na 99% vybourá i zkušený.
Pokud bylo málo oleje tak tam problém bude určitě, klidně se mohlo poškodit čerpadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.