Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lakování - aplikace plniče při nižší teplotě

Od: mrborecek25* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, Rád bych se zeptal jaké hrozí riziko při aplikaci plniče v teplotách nižších něž doporučených 18°C. Šlo by například zahřát plnič aby byla zachována jeho tekutost? Jde o lakování motorky. Předem děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aroff
hodnocení

0x

Co je to za plnič? Kolik má složek? Co si představit pod pojmem " teplotách nižších něž doporučených 18°C"?

Rozhodně samotný plnič nenahřívat.

mrborecek25*
hodnocení

Jedná se o plnič 2K ACRYL FILLER 170 Dvousložkový akrylátový plnič 170. Jde mi o to co se může stát pokud ho aplikuji při teplotě 10°C. Jelikož mám velké prostory a nedokážu je v této roční době patřičně vytopit proto nemůžu aplikovat při 18°C. Další možnost je garáž, jenže není větraná a je tu zdravotní riziko vdechnutí i přes to, že to budu stříkat s lakýrnickou polomaskou. Děkuji za odpověď

aroff

10ºC to už je opravdu málo, těch 15 ºC by se ještě nechalo. Plnič bude špatně tvrdnout a pak je velké riziko, že se vrchní lakování zvedne. Nedělám s touhle Permou, ale bude to podobné ostatním výrobcům. Někdy se staně, že plnič ani nevytvrdne a nedá se pak ani brousit,je furt gumovej. Když ten plnič nahřeješ a foukneš na studený podklad, může se ti to "opotit" a pak loupat. Fakt těch 10 stupňů to už je na lakování opravdu málo, to je škoda materiálu , práce a pak hlavně to šílené sundávání. To bych raději volil tu garáž a nechal škvíru ve vratech, když není odtah.

Kdysi dávno jsem jednomu manikovi stříkal kastli na kozách u něho v garáži, taky nebyla větraná, vysadil jsem jednu tabulku skal z okna, šoupnul jsem tam starou saharu od chladiče, napojil na baterii a už to frčelo. Odtah to mělo celkem slušnej, až na tu červenou trávu na zahradě.

aroff

Jo když stříkáš při nižších teplotách (15-18) použij raději rychlé ředidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]