Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: gamapolis® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den.Neptám se za sebe,neb auto nemám a nikdy jsem se o to nezajímal.Ptám se za člověka,který je maďarského původu a to píšu proto,že se stydí cokoli vyřizovat kvůli špatné komunikaci.Tudíž bych to vyřídil s ním,ale musím o tom něco vědět.Na konci roku platil povinné ručení u Kooperativy asi 3500,-na Škodu 105,nikdy neměl nehodu.Rok předtím platil asi 3000,-,takže mu to zvýšili.Když jsem to komukoli řekl co platí,tak všichni říkají,že to je moc.Tak jsem se chtěl zeptat,jak postupovat,jelikož na konci roku Kooperativa automaticky pošle složenku a už tolik platit nechce.Díky za radu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

gama...

je ta osoba zapsaná v techničáku? Pokud ano, udělejte sken techničáku, rozešlete ho asi 10 pojištovnám a uvidíte ty nabídky, a to volání, že půjdou s cenou ještě dolů...

Stále je boj o zákazníka.

doplněno 10.02.15 20:34:

Pokud mu opravdu chcete pomoci, dejte tam svoje číslo. Až budou volat makléři, tak jim řekněte, že již máte o 130 korun levnější...

hodnocení

Ano je v techničáku.Děkuji za radu,fakt se v tom nevyznám,nemám řidičák,ale pán mě občas někam sveze,tak mu chci pomoct.

buss

Existují také kalkulačky tohoto pojištění... a pak je třeba oslovit a smlouvat, není jen jedna pojišťovna. Třeba...
search.seznam.cz/... povinného pojištění&sourceid=web&thru=spell&sId=jklYGlrLw0kHJipV5-1-

ikdyž K mně vyšla jako nejlevnějí.

hodnocení

Ještě jsem se chtěl zeptat,pošle li Kooperativa na konci roku složenku,tak jako vždy a on bude mít vyřízeno povinné ručení jinde,tak prostě složenku roztrhá a hotovo?Nemusí se to nějak vypovědět,když je u nich léta a oni to automaticky posílají?Asi se ptám hloupě,ale fakt to nevím.

Musí vypovědět smlouvu. Jinak se stane, že pojištovna zruší smlouvu pro neplacení třeba až za dva měsíce a ty pak bude muset doplatit...

doplněno 10.02.15 21:00:

gama,

pojištovna Vám pošle 2 mesíce předem dopis s předpisem na další období. Vy musíte nejméně 6 týdnů předem vypovědět smlouvu.

Stačí jednoduchá věta, vypovídám smlouvu číslo 123456789 ke dni DD.MM.RRRR

iniciály a podpis.

hodnocení

Tak to je důležitá věc.A ještě prosím jednu otázku.Kdy asi by se měla ta smlouva vypovědět,když někdy v říjnu už přijde složenka na další rok.Aspoň loni to tak bylo.

sunset*

Pozor, jedná se o období o délce 1 rok, klidně třeba od 5.11.2014 - 5.11.2015. Data jsou napsána na tzv. zelené kartě (doklad o pojištění), kterou by měl mít pán v dokladech k autu z minulého roku.

Ne později než 6 týdnů (klidně i mnohem dřív) je potřeba pojištění vypovědět jak tu píše milancukrar.

hodnocení

ronyx*

Můžete zkusit dotyčnou pojišťovnu navštívit už teď a zkusit smlouvu vypovědět už teď s termínem výpovědi k datu "výročí" tj. datu uzavření - vstoupení v platnost - stávající smlouvy. Ale nejspíš nepochodíte (pojišťovny chtějí a snaží se o to), aby výpověď byla podána těsně před "výpovědní dobou", což je že výpověď musíte dát nejpozději 6 týdnů před výročím. Ony to totiž počítají doslova na dny a spoléhají na to, že když vám to o jeden den třeba nevyjde (dáte výpověď místo 6 týdnů před výročím třeba týdnů 5 a 6 dnů) - zapomenete, špatně si spočítáte dny apod - tak vám výpověď neuznají (to se mi stalo v r. 2014 u jednoho auta). Takže hlídat termín podání výpovědi jako ostříž...
Dovolím si vám dát tip co se týká pojištění - podle toho, co jste o pojistníkovi a autě napsal. Existuje u nás pojišťovna, která na stará auta (aktuálně - pro rok 2015 - do r.v. 1978 včetně - v papírech, fyzicky staří auta nehraje roli - typicky tzv. přestavby) má super výhodné pojištění - odhadem byste tam tu škodovku mohl zvládnout vzhledem k stáří a bydlišti majitele - pokud má plné bonusy tím líp - pojistit na PR za nějakých cca 350 - 400Kč/rok za úplný základ.
Nechci tady někomu dělat reklamu (abych nebyl z reklamy nařčen), takže pokud budete chtít vědět, která pojišťovna to je, napiště mi soukromou zprávu.
A abych nebyl někým nařčen, že si vymýšlím - loni (na konci roku 2014) jsem takhle přepojistil 2 z ze svých aut. Mám plné bonusy, věk nad 50, město do 20.000 obyv.:
- auto obsah 1.300ccm, papírově rok výroby 1978, skutečná výroba 1988 (je to přestavba) - cena pojistky 688,-Kč na rok - je to max co šlo (auto denně jezdí, občas nějaký spolujezdec) - asistence, pojištění všech osob autě atd.
- auto obsah 1.000ccm, papírově rok výroby 1978, skutečná výroba tuším 1984 (přesně skutečnou výrobu nevím, opět je to přestavba) - cena pojistky 368,-Kč/rok - jedná se o základní pojištění - to nejnižší co jde včetně spoluúčasti, protože auto dlouhodobě nejezdí

hodnocení

Díky za informace.Hezký večer.

hodnocení

0x

Co takhle vzít jeho data (bezeškodní průběh,rok narození, kubatura auta, hmostnost auta...nevím co vše) a prohnat to přes některou internetovou kalkulačku (třeba Top-pojištění...)

Z toho mála co píšete nemůžeme zodpovědně jestli je to hodně ! jakože spíše ano-za 1,8-81kW město do 30 000obyv a přes 50let platím 1500+500 připojištění skel ,kolem 3000 mně vycházel PR na stejné co mám ale s 3,0iV6 (chtěl jsem v LPG ale ani bez plynu v danou dobu nebylo k mání )

hodnocení

Netušil jsem co vše se zohledňuje.Pánovi je 75 let,bydlí ve městě 8000 obyvatel,bez jakéhokoli připojištění.Auto je Škoda 105-kubaturu v tuhle chvíli nevím.

buss
hodnocení

0x

Ano, pojištění se neustále zvyšuje. Načtěte si podmínky, stáří řidiče, stáří auta, velikost obce, zajděte s ním na kancelář Kooperativy a jednejte. Já u K za podmínek: obsah 1900, ... zvýšeno na 1994 Kč. Zde se to nevyřeší. Proč se bojí zajít na K a jednat?

hodnocení

On se nebojí ale spíš stydí,že špatně komunikuje a pak je ta povaha,že na všechno kývne,proto tam chci jít s ním,ale potřebuji o tom něco vědět.Sám nemám řidičák,nikdy jsem se o to nezajímal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]