Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebovala bych poradit při koupi auta. Soused prodává Octavii I 4x4 s motorem 1,9 TDI-PD 96 kW, r.v. 2004, velmi dobrá výbava, pravidelný servis, 184 tkm za 150.000 Kč.
Ta cena je mi velice sympatická. Ale počet kilometrů ne. Může mi někdo napsat, kolik takový motor může vydržet , jaké opravy na člověka po 200 tkm přijdou a jaká je spotřeba u tak silného motoru?
Za rok najedeme přes 30 tkm většinou na delší vzdálenosti, nyní máme Astru 1,7 DTI z roku 2001 - dojedeme s ní všude, ale občas by nějaký ten koník navíc nebyl k zahození... Zato spotřeba je 5 l .
Za případné odpovědi předem děkuji,
Růženka
Jak psal Celp, Octa 4x4 se jim moc nepovedla. Hlavne ta Haldex spojka nespinala zrovna tak, jak by se patrilo - zase to neznamena, ze by nefungovala vubec, jen, ze jeji sepnuti neni vzdy okamzite a stoprocentni v porovnani s jinymi vozy.
A jak pise nespokojenyurednik, servisovany, udrzovany motor vas prezije. 184t, pokud je to pravda, je paradne zajetej motor.
Podle mého by měl předevšíím slevit. Za auto po 185 tis. km se nedává 150 litrů. Životnost auta není zdaleka jen motor. Chodí mi nabídky referentských oktávek, což jsou půl roku starý auta ježděný ve fabrice (které mají ještě 3,5 roku záruku!) prakticky v plné výbavě a kombík diesel 4x4 je běžně za 360+dph.
Děkuji Vám všem za odpovědi, pořád se nemůžu 100 % rozhodnout. Máte přehled, jaký je rozdíl v ceně náhradních dílů mezi klasickou Octavii a čtyřkolkou?
Na webu jsem našla hodně příspěvků k 1,9 TDI (81kW), tento motor bývá doporučován. Možná je takové auto jednodušší na provoz...
Inu pridam vlastni zkusenost s timto motorem. Nejdrive se v aute poradne projedte, tento motor pouziva technologi sdruzenych vstrikovacu PD, je to celkem raketa, na druhou stranu zvukový projev a hlavně vibrace mně přišly hrozivé, záleží kde jezdíte. Po městě je to na zabití, když popojíždíte a motor běží často na volnoběh, alespoň mně to vadilo natolik, že jsem se toho auta po pár měsících zbavil (passat variant, najto 164tis, plna vybava vcetne xenonu, tempomatu, multi volantu apod). Spotreby bych se vubec nebal, normalne totiz zadni naprava pohanena neni, pripoji se jen pri prokluzu kol predni napravy. Na druhou stranu budete mit mensi kufr, ten pohon zabere neco (podle mne dost) mista. Najezd 180tis, pokud je poctivy, vubec problem neni, pro motor. Co ale odchazi, jsou jine casti, jako turbo, palivove cerpadlo, podtlakove cerpadlo, vaha vzduchu, spojka, silentbloky, setrvacnik a podobne srandy, ktere bohuzel u skodovky jsou dost drahe (oproti treba fordu az 2x drazsi nahradni dily). Cena je velmi sympaticka, pokud jde o vuz v plne vybave a udrzovany. Zalezi jestli chcete TDI traktor
V roce 2000 jsem kupoval Octavii 4x4 s motorem 66 Kw, byl to pětikvalt a na můj vkus to mělo moc dlouhou jedničku, v zimě když bylo hafo sněhu tak to nebylo úplně ono. Jinak pokud to nezůstalo v zimě sedět na spodku tak to jelo kopec nekopec. S čím jsem bojoval a nepodařilo se to nikdy vyřešit bylo sjíždění pneumatik. Zimní v pohodě, ale letní byli na jedno léto, 20 000 km a bylo vystaráno. Jinak spotřeba v létě 5,6 a v zimě 6,7 až 7. Většinou krátký popojíždění, tak do 30 km, denně kolem 150 km.
vzhledem k tomu, že jste žena a nepředpokládám, že jezdíte ralye, tak mi není jasný smysl koupě 4X4, to je dobrý tak na závody nebo jezdění po stavbě a hrabání v blátě. Beru ohled na váš vůz astra a pokud Vám vyhovoval, tak do tohoto typu octavie bych nešel,i mimo jiné že spotřeba bude o dosti vyšší. časem hodně můžou spoklnout opravy související se složitým pohonem. Všechno se mi zde zdá komplikovanější. co se týče motoru, možná ho někdo rád proháněl práve v terénu a už se blíží jeho důchod. Takže taky mínus. Který muž by ho pořádně nenakrmil, když to má pohon na vše.
Mají pravdu tento motor je trhavina, výrdž motoru který se také používá v koncernových MPV a ty mají nájezd 2x takoví i výšší podmínka je kvalitní nafta a olej, spořeba bude oproti klasické OI s tímto motorem tak o 1L větší je to přeci jenom nějaká váha navíc. Osobně bych šel do klasické O na horách nebydlim tak k čemu by mi to bylo když se to neviužije
motor 1.9TDI PD vyniká mechanickou spolehlivostí (při dobrém zacházení 500tis. km bez nutnosti jakýchkoliv oprav), mohutným zátahem při cca 2100 ot/min kdy se naplno projeví turbo, velmi nízkou spotřebou kolem 6l/100km, ale také velmi hrubým zvukovým projevem a vibracemi (jak říká jeden kámoš-je to prostě klepač).
elektronicky připojovaný pohon 4x4 u této verze Oktávky nelze doporučit - jednou přenese na zadek moc, podruhé málo. k tomu je auto celé o kapičku vyšší a znatelně hůře sedí v zatáčkách na silnici než stejným motorem osazená předokolka (teď myslím suchý asfalt, ne ujetý sníh).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.