Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání kol - stačí přibrzdit. Co s tím?

Od: sirtnt odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

mám felicii a po výměně destiček a kotoučů mi při lehkém brždění obě kola hrozně pískala..jako bych jezdil s autobusem. Zjistil jsem, že jsem málo zatlačil pístky a tím se nemohly destičky vracet. Podruhé jsem zatlačil pístky až na maximum a pískání při brždění ustalo. Ale nyní když jedu pomalu tak mi obě kola hvízdají. A když lehce přimáčknu brzdu tak hvízdání ihned přestane. Čím t může být?

Všechno jsem promazával v sobotu a při brždění to nepíská, ale při pomalé jízdě ano dokud nešlápnu na brzdu. Což je ještě více otravné, než při brždění kor v tomhle počasí.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

je třeba je rozebrat očistit dosedací plochy pro destičky a rozhejbat plovoucí šrouby skoda-club.net/...

občas to píská díky nevhodné kombinaci výrobců destiček a kotoučů

trtr

Zdravím, tak tak, je třeba vzít šábr-škrabku, stačí nabrousit starší trojúhelníkový pilník na kov a hned je nástroj na světě. Pěkně vyšrabat rez z dosedacích žlábků pro desky ve třmenech a použít mazivo PLASTILUBE (takový malý servisní pytlíček). Prodávají to v každých lepších autodílech, dělá to jak výrobce TRW tak i ATE. Mazat jen dosedací plochy a pak také vodící tyčinky(čepy), na brzdnou plochu nee.

Pokud jste koupil "nekompatibilní desky a kotouče", tak si užijete pěkné trápení, ale musí si to nejdřív sednout, to je tak cca 500-1000 km, pak lze soudit.

sirtnt
hodnocení

To vše jsem udělal, dokonce mám na jedné straně i nový držák třmene. A všechno jsem promazal. Vodící plochy destiček se lesknou jako nové a jsou promazané. Najeto mám na brzdách už asi 10 000. Prvně pískaly při brždění a až teď jsem se dostal k tomu to opravit. A leč jsme vše znovu promazal tak to dělá pro změnu při nebrždění.

de z lehka zatlačit píst brzdiče? pokud ne rozpadaj se zevnitř brzdový hadice a mohlo by to neustále lehce přibrždovat a popiskovat

trtr

Zdravím, taky možnost, taky musím vyměnit, sice preventivně, ale raději je tam dám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]