Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám felicii a po výměně destiček a kotoučů mi při lehkém brždění obě kola hrozně pískala..jako bych jezdil s autobusem. Zjistil jsem, že jsem málo zatlačil pístky a tím se nemohly destičky vracet. Podruhé jsem zatlačil pístky až na maximum a pískání při brždění ustalo. Ale nyní když jedu pomalu tak mi obě kola hvízdají. A když lehce přimáčknu brzdu tak hvízdání ihned přestane. Čím t může být?
Všechno jsem promazával v sobotu a při brždění to nepíská, ale při pomalé jízdě ano dokud nešlápnu na brzdu. Což je ještě více otravné, než při brždění kor v tomhle počasí.
je třeba je rozebrat očistit dosedací plochy pro destičky a rozhejbat plovoucí šrouby skoda-club.net/...
občas to píská díky nevhodné kombinaci výrobců destiček a kotoučů
Zdravím, tak tak, je třeba vzít šábr-škrabku, stačí nabrousit starší trojúhelníkový pilník na kov a hned je nástroj na světě. Pěkně vyšrabat rez z dosedacích žlábků pro desky ve třmenech a použít mazivo PLASTILUBE (takový malý servisní pytlíček). Prodávají to v každých lepších autodílech, dělá to jak výrobce TRW tak i ATE. Mazat jen dosedací plochy a pak také vodící tyčinky(čepy), na brzdnou plochu nee.
Pokud jste koupil "nekompatibilní desky a kotouče", tak si užijete pěkné trápení, ale musí si to nejdřív sednout, to je tak cca 500-1000 km, pak lze soudit.
To vše jsem udělal, dokonce mám na jedné straně i nový držák třmene. A všechno jsem promazal. Vodící plochy destiček se lesknou jako nové a jsou promazané. Najeto mám na brzdách už asi 10 000. Prvně pískaly při brždění a až teď jsem se dostal k tomu to opravit. A leč jsme vše znovu promazal tak to dělá pro změnu při nebrždění.
de z lehka zatlačit píst brzdiče? pokud ne rozpadaj se zevnitř brzdový hadice a mohlo by to neustále lehce přibrždovat a popiskovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.