Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopřevod

Od: pepa555* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, měl jsem auto, již je eko. zlikvidováno. Je v poloprevodu na predchoziho majitele, mám jen kupní smlouvu, v TP je v mezikolonce on. Když jsem šel zrušit pojistku chtěli ještě potvrzení z DI, že je vyřazeno. TP majitel slíbil, že pošle, ale nikdy se tak nestalo- nějaký podvodník.
Jak zruším pojistku? Pripadne kdyby se podařila zrušit co pak se značkami? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jak jednoduše na protokol o ekolikvidaci!Pkd chtějí vidět zápis v TP -neznají normy,nedal bych se jen tak vyhodit a at ukáží proč zlikvidované auto,které neexistuje musí mít PR!

doplněno 08.02.15 15:21:

Paní říkala.Lidi toho navykládaj.Holt jste klasickej MČČ ,kterému člověk za přepážkou řekne že ten bílej čtvereček je černý puntík a on to odsouhlasí!

Zeptal jste se na jakém základu vyžaduje zápis v TP-vraťte se tam a at Vám ukáže dle čeho nemůže nebo si nechte zavolat vedoucího a pohrozte ža to zmedializujete že menůže zrušit PR auta které prošlo ekolikvidací a uvidíte jak obrátí,ale pokud máte nazbyt,pošlete mi protokol o eko a pdklady k PR já jej zruším a Vy budete platit PR na mnou provozované auto?

pepa555*
hodnocení

Byl jsem na pojišťovně, předložil dokument o eko likvidaci a bylo mi zdeleno, že na vozidlo nemůže být zrušena pojistka, protože nemám TP a v něm zapsaný, že je auto vyřazeno z registru. Taky jsem se vztekal,ale paní říkala,že žádost může poslat ale stejně to bude zamitnuto. Jedině mě napadá sepsat kupní smlouvu znovu s bývalým majitelem, který mě podvedl a pak zrušit na KS. Ale to by byl také podvod, protože vozidlo znovu prodáno a pak mnou zlikvidováno by smysl nedavalo. Nevím co s tím.
doplněno 08.02.15 16:16:

Já jsem z toho taky neměl radost.. Taky jsem říkal, že to není normální abych platil pojistku když auto už není, ale nedalo se s nimi vyjít, furt říkala, že pošle žádost ale bude stejně zamítnuta, protože nemám TP a v něm zapsáno, že je auto vyřazeno. Prostě je to demence, když jsem to šel pojistit tak nechtěli skoro ani TP, ale když to chci zrušit tak to už ne.. To je pěkný tady...

Pepo, musí Vám ukončit pojištění, pokud ne, je třebaa by dodali, podle jakého právního nařízení to zrušit nechtějí.

V zákoně 168/1999 nic o zápisu v techničáku při výpovědi není.

doplněno 11.02.15 17:56:

Pepo,

a) Zanikne-li vozidlo, které podléhá evidenci vozidel, je dnem zániku pojištění odpovědnosti den jeho trvalého vyřazení z evidence vozidel.
toto je sice v zákoně, ale pokud nemůžete provést administrativní zápis v evidenci, tak budete platit za vozidlo, které nemusí mít pojištění do kdy? Do konce období?

Musíte pojištovnu přesvědčit, že vozidlo zaniklo, tím pádem nemůže způsobit škodu jinému, tudíž mají bezdůvodné obohacení dle občanského zákona § 2991.

Dobrý právník si poradí, teď kdo ho bude mít, zdali vy, či pojištovna.

pepa555*
hodnocení

Koukal jsem se na zákon a je zde napsáno toto:

Fyzický zánik vozidla

a) Zanikne-li vozidlo, které podléhá evidenci vozidel, je dnem zániku pojištění odpovědnosti den jeho trvalého vyřazení z evidence vozidel.

b) Zanikne–li vozidlo, které nepodléhá registraci vozidel, pak smlouva zaniká již samotným fyzickým zánikem vozidla. O fyzický zánik se jedná v případě totálního zničení vozidla, jeho sešrotování nebo i rozebrání na náhradní díly. Pojištění odpovědnosti v těchto případech zaniká dnem zániku vozidla.

Doložit zánik fyzické existence vozidla lze například potvrzením o ohledání místa, kde k zániku vozidla došlo, a které vystavil k tomu kompetentní subjekt, potvrzením o sešrotování či rozebrání vozidla, příp. pokud takový doklad není k dispozici, čestným prohlášením vlastníka vozidla.Pojistník musí po zániku smlouvy pojišťovně bez zbytečného odkladu odevzdat zelenou kartu.

Co z toho vyplývá? V jednom případě, když vozidlo podléhá evidenci tak zaniká pojištění až samotným vyřazením z evidence, nikoliv jen z dokladu o ekolikvidaci. A v druhém případě, když nepodléhá registraci tak pojištění zaniká fyzickým zánikem vozidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]